TraficOK, prima soluție de tip TMC - trafic În timp real, din România

Autor:  | Publicat în:  Aplicatii Telefoane 1.446 ori
<b>TraficOK, prima soluție de tip TMC - trafic În timp real, din România</b>TraficOK reprezintă parteneriatul dintre AROBS Transilvania Software, compania belgiană Be-Mobile și Europa FM. TMC este un acronim ce vine de la Traffic Message Channel și presupune oferirea în timp real de informații legate de trafic. TraficOK va...

TraficOK reprezintă parteneriatul dintre AROBS Transilvania Software, compania belgiană Be-Mobile și Europa FM. TMC este un acronim ce vine de la Traffic Message Channel și presupune oferirea în timp real de informații legate de trafic. TraficOK va fi implemenat pe GPS-urile clasice - unul dintre primele va fi Smailo TraficOK cât și ca aplicație pentru telefoane și tablete.

Scopul TraficOK este de a oferi detalii pe care un conducător auto să le folosească spre a evita blocajele, zonele aglomerate sau situațiile neprevăzute din trafic.

Necesitatea implementarii acestui serviciu vine in urma cresterii considerabile a numarului de autovehicule pe drumurile din tara, a situatiilor frustrante tot mai des intalnite in trafic precum blocaje, drumuri inchise si ambuteiaje ce creaza disconfort conducatorilor auto toate in stransa legatura cu starea actuala a infrastructurii din Romania” a declarat Voicu Oprean, Director General AROBS.

Datele privind traficul sunt colectate del a 65.000 de mașini prin GPS sau prin intermediul unor așa-numite surse primare: poliție, primării, pompieri. Informațiile sunt colectate și filtrate și trimise sub formă de mesaje pe sistemele de navigație și apar sub formă de alertă sonoră sau vizuală. Este acoperită rețeaua de drumuri din România, aprox. 70%. Pot fi aflate informațiile în timp real legate de ambuteiaje, accidente, drumuri în lucru, condiții meteo nefavorabile. O alertă conține:

  • tipul de eveniment;
  • locația sa;
  • durata;
  • lungimea drumului afectat;
  • rute alternative pentru evitarea blocajelor. 

O astfel de soluție pe GPS pare a fi visul oricărui șofer dornic să se miște rapid și să preîntâmpine ambuteiajele din trafic sau diverse evenimente neplăcute. Aștept cu interes să văd soluția lor rulând pe un smartphone sau o tabletă.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×