Trei noutăți de la Allview: smartphone-ul H2 Qubo, tableta VIVA H8 și tehnologia Smart2View

Autor:  | Publicat în:  Allview 2.876 ori
<b>Trei noutăți de la Allview: smartphone-ul H2 Qubo, tableta VIVA H8 și tehnologia Smart2View</b>Gama Allview se îmbogățește în această vară cu alte două device-uri plus o tehnologie pe care Visual Fan își dorește să o popularizeze pe plan local. Asta în contextul în care în ultimele săptămâni a fost prezentat și telefonul Allview...

Gama Allview se îmbogățește în această vară cu alte două device-uri plus o tehnologie pe care Visual Fan își dorește să o popularizeze pe plan local. Asta în contextul în care în ultimele săptămâni a fost prezentat și telefonul Allview A5 Duo și tableta Allview City+, primul se dorește a fi un înlocuitor cu hardware îmbunătățit pentru P5 Mini, iar City+ face același lucru pentru Allview Speed City.

Să revenim la cele trei elemente cu care Allview începe toamna în forță.

a. Allview H2 Qubo 

Allview H2 Qubo

Au ales o denumire exotică, asta după ce ne-au obișnuit cu P5 Quad, P6 Quad, P5 Qmax, V1 Viper. Noul smartphone integrează un display TFT de 4.5 inch cu rezoluție 480x854 pixeli, procesor MediaTek quad-core la 1.2 GHz, PowerVR SGX544 GPU, 512 MB RAM, 1.75 GB spațiu de stocare și slot pentru microSD.

Rulează Android 4.2 Jelly Bean. Pe partea de conectivitate: 3G cu viteze de până la 7.2 Mbps, Wi-Fi b/g/n, Wireless display, Wi-Fi hotspot, bluetooth 4.0, microUSB, jack de 3.5 mm, A-GPS, dual-sim.

La capitolul foto și video: 5 Megapixeli pentru camera principală de pe spatele telefonului, filmează la 720p și cameră frontală de 0.3 Megapixeli. Dispune de o baterie de 1800 mAh, 142 gr. și 9.8 mm grosime.

Prețul - 849 lei.

b. Allview VIVA H8 

Allview VIVA H8

Aș putea spune simplu că este o versiunea a lui VIVA Q8 cu conectivitate 3G și hardware ușor îmbunătățit. Tableta dispune de un display de 7.9 inch, tehnologie IPS, rezoluție 1024x768 pixeli. Pe partea hardware s-a optat pentru un CPU tactat la 1.2 GHz, 1 GB memorie RAM, 8 GB spațiu de stocare și microSD de până la 32 GB. Rulează Android 4.2 Jelly Bean.

La capitolul conectivitate știe 3G, Wi-Fi, Wireless display, bluetooth 4.0, microUSB, jack de 3.5 mm, A-GPS. Nu au fost neglijate nici abilitățile foto și video: 5 Megapixeli și cameră frontală de 2 Megapixeli.

Bateria este de 4000 mAh. Cântărește 374 gr. și grosime de 7.9 mm.

Preț - 999 lei.

c. Smart2View

Allview Smart2View

în esență este un stick ce merge a fi conectat via HDMI la un TV, iar conținutul de pe smartphone sau tabletă este redat pe televizor prin tehnologia wireless display. Telefonul H2 Qubo și tableta VIVA H8 cu stickul Smart2View urcă ca preț față de cel standard exprimat mai sus cu 100 de lei.

Declarație oficială: 

Suntem bucuroși să anunțăm lansarea în premieră a tehnologiei Smart2View. Tot ce poți face pe telefonul sau tableta Allview poate fi de acum vizionat pe orice televizor cu port HDMI. Jocuri, filme, videoclipuri, poze, browsing, apeluri video, toate se pot vedea pe un ecran mai mare, oferind o experiență complexă. Alături de noua tehnologie am lansat două noi terminale Quad Core compatibile cu aceasta: smartphone-ul H2 Qubo și tableta VIVA H8.Lucian Peticilă, General Manager Allview

Și acum să disecăm puțin cele două gadgets. Telefonul are câteva elemente ce-l trag în jos și aici m-aș referi la display-ul TFT clasic de 4.5 inch cu rezoluție de doar 480x854 pixeli, ar fi și cei 512 MB RAM care cu siguranță vor contribui la o experiență mai puțin fluentă în browsing, meniu, interfață, compatibilitate cu mai puține aplicații din Google Play. Bateria de doar 1800 mAh nu va oferi o autonimie considerabilă, mai ales că este un telefon dual-sim. La partea PRO ar fi prețul de comercializare, Wireless display și compatibilitatea cu Smart2Share ce va face redarea facilă a conținutului de pe smartphone pe TV.

Tableta VIVA H8 se evidențiază prin asemănările de design cu iPad Mini, au și aceeași rezoluție sau dimensiune a ecranului. Presupun că va sosi la review. Interesant de văzut va fi autonomia dată de baterie de 4000 mAh, CPU quad-core. Nu știu ce ansamblu CPU + GPU au ales. Mă gândesc la Allwinner quad-core pe ARM Cortex-A7 și PowerVR SGX544.

Allview promovează VIVA H8 drept o tabletă pentru mediul business, mai ales prin compatibilitatea cu Smart2View și ușurința cu care se pot face prezentările pe un TV.

Mă bucur că Allview trage tare, pune presiune pe concurență.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×