Tulburări la Nokia HERE: CEO-ul Michael Halbherr Își părăsește poziția

Autor:  | Publicat în:  Nokia 951 ori
<b>Tulburări la Nokia HERE: CEO-ul Michael Halbherr Își părăsește poziția</b>Deși de HERE se leagă profitabilitatea și speranțele companiei Nokia rămase în Finlanda post transplant Microsoft, se pare că există ceva tulburări în acest segment. Azi am aflat că Michael Halbherr, CEO Nokia Here își va părăsi poziția,...

Deși de HERE se leagă profitabilitatea și speranțele companiei Nokia rămase în Finlanda post transplant Microsoft, se pare că există ceva tulburări în acest segment. Azi am aflat că Michael Halbherr, CEO Nokia Here își va părăsi poziția, renunțând la funcția din cadrul Nokia.

Michael avea 8 ani de lucru la Nokia și experiență pe parte de cartografiere și localizare, segmentele cu care se ocupă HERE. Nokia a păstrat Here după ce a vândut Devices & Services către Microsoft și a obținut și un contract pe 4 ani pentru a furniza soluții de cartografiere pentru modelele Windows Phone. Vânzările nete din trimestrul 2 pentru HERE au fost de 309 milioane de dolari, cu pierderi operaționale de 12 milioane.

Halbherr va fi înlocuit temporar cu Cliff Fox, senior vicepreședinte al Core Map Group de la HERE. Modificarea va fi aplicată pe 1 septembrie, iar Nokia caută un șef permanent pentru HERE în perioada următoare. Același oficial își va părăsi și poziția în cadrul Nokia Group Leadership, iar șefia sa la HERE a fost una foarte scurtă, din aprilie și până acum. Divizia de hărți Nokia a fost rebranduita în Here anul trecut și își bazează foarte mult evoluția pe achiziția firmei Navteq pe 8.1 miliarde de dolari în 2007.

Cum rămâne oare cu proiectele hardware de la HERE, despre care am auzit în ultima vreme?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×