Ubuntu În varianta pentru telefoane e acum oficial, sosește În 2014 (video)

Autor:  | Publicat în:  Ubuntu Mobile 2.241 ori
<b>Ubuntu În varianta pentru telefoane e acum oficial, sosește În 2014 (video)</b>Faimosul sistem de operare bazat pe Linux Ubuntu a fost anunțat într-o versiune mobilă, care va sosi pe telefoane la începutul lui 2014, se pare. Acest OS distribuit gratuit și open source este bazat pe distribuția Debian de Linux și are propriul...

Faimosul sistem de operare bazat pe Linux Ubuntu a fost anunțat într-o versiune mobilă, care va sosi pe telefoane la începutul lui 2014, se pare. Acest OS distribuit gratuit și open source este bazat pe distribuția Debian de Linux și are propriul său environment desktop, în cazul versiunii standard.

în 2012 studiile au arătat că Ubuntu e cea mai populară distribuție de Linux de pe computerele din toată lumea. Astfel se justifică evoluția către mobil și aflăm că Ubuntu pentru telefoane are același kerne de bază și drivere ca și Android, dar și o nouă interfața și sistem de navigare. Ubuntu se bazează foarte mult pe gesturi pentru navigare, un trend întâlnit și pe alte noi OS-uri, de la BlackBerry 10 la Windows 8. Fiecare dintre cele 4 colțuri ale ecranului poate fi atins pentru a realiza o acțiune.

Ubuntu

Un scurt swipe din dreapta permite accesarea ultimei aplicații folosite, iar un swipe de jos în sus afișează meniul aplicației în care vă aflați. în cele din urmă, un swipe de sus în jos afișează notificări și mesaje. Ubuntu se axează foarte mult pe aplicații web HTML 5 și trebuie să aflați un lucru foarte important: în ciuda elementelor comune, Ubuntu nu va rula aplicații Android, ele fiind incompatibile între platforme. Ca și pe desktop, căutarea  e la mare preț în Ubuntu, astfel că puteți face un search prin swipe de sus în jos, în vreme ce scrieți termenii căutării.

și lockscreen-ul e total diferit de ce știați, fără un stadiu intermediar de deblocare și oferindu-vă toate funcțiile la îndemână. Canonical va oferi în curând imagini cu acest OS, care în acest moment funcționează doar pe Galaxy Nexus. Cât de încântați sunteți de acest release, pe o scară de la 1 la 10?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×