UE a aprobat standardul DVB-H pentru televiziunea mobila

1.381 ori
<b>UE a aprobat standardul DVB-H pentru televiziunea mobila</b>Desi eram deja constienti ca UE sustine folosirea standardului DVB-H, avem acum confirmarea oficiala. DVB-H este standardul cel mai folosit de televiziune mobila in Europa, iar UE a apelat la tarile membre si la companiile din domeniu pentru a folosi...

Desi eram deja constienti ca UE sustine folosirea standardului DVB-H, avem acum confirmarea oficiala. DVB-H este standardul cel mai folosit de televiziune mobila in Europa, iar UE a apelat la tarile membre si la companiile din domeniu pentru a folosi tehnologia in cadrul noilor terminale.

Situatia din cazul tehnologiei DVB-H este similara cu cea a tehnologiei GSM, care a devenit standardul european la scurt timp dupa aprobarea UE. Doua motive destul de clare fac aceasta aprobare destul de previzibila: Olimpiadele de la Beijing si Campionatul European de fotbal. Ambele sunt evenimente sportive, pe care am dori cu totii sa le vizionam, chiar si pe telefonul mobil, prin intermediul televiziunii mobile.

O tehnologie unica, devenita standard ar declansa un efort concentrat al producatorilor de terminale, care ar include suport DVB-H in toate noile telefoane. Noul standard a primit finantarea UE si, mai nou si suportul legal. In China, Japonia si SUA tehnologia are si competitori, iar terminalele nu se axeaza pe folosirea unui singur standard. Europa a decis sa ia pozitie pentru a  nu ajunge in situatia neplacuta de a avea producatori de terminale, ce includ tehnologii diferite, facand imposibila compatibilitatea cu serviciile de televiziune mobila.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×