UE scade tarifele pentru roaming

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 936 ori
<b>UE scade tarifele pentru roaming</b>Consumatorii s-au plans mult timp de tarifele percepute de operatorii de telefonie mobila, in cazul convorbirilor in strainatate. Iata ca in cadrul UE s-a aprobat o serie de legi, ce va reglementa un nou set de tarife, mult mai mici decat cele de pana...

Consumatorii s-au plans mult timp de tarifele percepute de operatorii de telefonie mobila, in cazul convorbirilor in strainatate. Iata ca in cadrul UE s-a aprobat o serie de legi, ce va reglementa un nou set de tarife, mult mai mici decat cele de pana acum.

Tarifele percepute de operatorii locali in cazul utilizatorilor care suna din alta tara vor scadea cu pana la 75%. Mai mult de 150 de milioane de utilizatori europeni vor fi afectati de aceasta schimbare a costurilor. Totusi, aceste schimbari vor fi puse in aplicare spre sfarsitul acestui an, deoarece ele trebuie intai aprobate de guvernele celor 27 de state membre UE. Aceasta aprobare este mai mult o formalitate, avand in vedere faptul ca un comisar european a descris acest vot drept "minunat", spunand ca in sfarsit oamenii isi vor putea folosi telefonul si in afara tarii.

Consumatorii vor beneficia de noile tarife de la finalul lunii iulie, sau chiar august, prea tarziu pentru majoritatea persoanelor care calatoresc in Europa in aceasta vara. Mesajele text nu au fost acoperite de aceste discutii asupra noilor planuri tarifare. Noul tarif pentru initierea unui apel telefonic intr-o tara din UE (prin roaming) va fi de 49 de eurocenti, iar tariful pentru primirea unui apel va costa 24 de centi.

Aceste tarife vor scadea la 46, respectiv 22 de centi dupa un an, si 43, respectiv 19 centi, dupa 2 ani. Ca o parte a noului plan tarifar, utilizatorii vor primi un mesaj text gratis care ii va informa cat au de platit pentru convorbiri in timp ce se afla in alta tara. Marii operatori au inceput deja sa isi reduca tarifele anticipand punerea in aplicare a noilor norme, iar companiile mai mici au dezaprobat noile legi, afirmand ca au fost adoptate din motive politice.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×