Un grup de protecţie a consumatorului din China da în judecată Samsung şi Oppo pentru includerea de bloatware pe terminalele lor

Autor:  | Publicat în:  Aspecte Sociale 954 ori
<b>Un grup de protecţie a consumatorului din China da în judecată Samsung şi Oppo pentru includerea de bloatware pe terminalele lor</b>Un grup de protecţie a consumatorului din China a devenit popular &icirc;n ultimele zile, după ce a dat &icirc;n judecată Samsung şi Oppo, pe tema utilizării de bloatware pe terminalele lor. Consiliul Consumatorilor din Shanghai considera că cele...

Un grup de protecţie a consumatorului din China a devenit popular în ultimele zile, după ce a dat în judecată Samsung şi Oppo, pe tema utilizării de bloatware pe terminalele lor. Consiliul Consumatorilor din Shanghai considera că cele două firme instalează prea multe aplicaţii extra pe terminalele lor.

În plus, aceste aplicaţii preinstalate sunt greu de înlăturat după. Grupul de protecţie a consumatorului afirma că a pornit acţiunea legală după o serie de plângeri ale utilizatorilor. Aceştia sunt deranjaţi că au prea puţin spaţiu de stocare pe terminale, după ce aplicaţiile ocupă tot mai mult loc. Citat de Shanghai Daily, Consiliul declară că a testat un Galaxy Note 3 şi a găsit 44 de aplicaţii preinstalate, în vreme ce Oppo Find 7a avea 71.

Încă nu e clar cum s-a ajuns la aceste numere uriaşe şi în ce măsură diferiţi parteneri Samsung şi operatori nu şi-au pus şi ei amprentă. De remarcat că aceste două telefoane nu sunt chiar noi şi politicile din ultima vreme ale producătorilor de terminale permit înlăturarea aplicaţiilor preinstalate în număr destul de mare. Publicaţia chineză declară că Oppo şi Samsung au două săptămâni să răspundă la acţiunea legală.

Va fi interesant de văzut ce vor face cele două firme dacă pierd procesul. Bănuiesc că vor primi o amendă mai mult sau mai puţin usturătoare.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×