Un milion de telefoane "Made in Romania" sosesc de la Jucu

Autor:  | Publicat în:  Nokia 1.278 ori
<b>Un milion de telefoane "Made in Romania" sosesc de la Jucu</b>Oficialii Nokia anuntau ieri ca fabrica de la Jucu, Cluj a asamblat pana acum 1 milion de unitati de telefoane, cu o valoare totala de 40 de milioane de euro. Handseturile sunt destinate pietei europene, Orientului Mijlociu si pietei africane. Performanta...

Oficialii Nokia anuntau ieri ca fabrica de la Jucu, Cluj a asamblat pana acum 1 milion de unitati de telefoane, cu o valoare totala de 40 de milioane de euro. Handseturile sunt destinate pietei europene, Orientului Mijlociu si pietei africane.

Performanta este cu atat mai impresionanta, daca luam in calcul faptul ca primul terminal a fost produs in luna februarie a acestui an. Printre modelele asamblate la Jucu se numara handsetul Nokia 1200, dar si numeroase alte telefoane entry level. Nu stim inca daca se va trece si la productia de smartphone-uri la Cluj, de vreme ce procesul de productie al acestora este mai costisitor si mai complex. Fabrica de la Jucu are la aceasta ora 700 de angajati, ne informeaza Gandul, iar numarul total al acestora va ajunge la 1200 pana la finalul anului.

De asemenea, fabrica va avea 100 de manageri, iar la capacitate maxima, complexul va avea 3500 de angajati. Nokia doreste o productie non-stop la Jucu, astfel ca angajatii ar trebui sa lucreze in 3 schimburi, 7 zile pe saptamana (maxim 40 de ore saptamanal). Complexul industrial Nokia va aduce statului roman un profit de 100 de milioane de euro pe an, dar doar dupa ce va ajunge la capacitatea maxima.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×