Un nou brevet Samsung detaliază mecanismul din spatele primului telefon pliabil; Aflăm și un posibil preț

971 ori
<b>Un nou brevet Samsung detaliază mecanismul din spatele primului telefon pliabil; Aflăm și un posibil preț</b>Potrivit ultimelor speculații din online, sud-coreenii ar putea avea asociată premiera lansării unui smartphone pliabil pe piață - telefon care ar putea fi cunoscut drept Galaxy F. Nu știm exact când este programat debutul cu toate că se vehicula

De vreme ce Huawei și-a amânat lansarea primului telefon pliabil din portofoliu, premiera unui asemenea debut îi revine celor de la Samsung care potrivit ultimelor zvonuri are în plan să prezinte un dispozitiv pliabil chiar în acest an. Până când vom afla data lansării lui Galaxy F avem ocazia să privim asupra unui nou brevet asociat, unul care ne prezintă mecanismul din spatele acestui telefon futurist.

Brevetul de față a fost aprobat de către agenția WIPO și descrie modalitatea prin care telefonul se va putea plia. Spre deosebire de aplicațiile anterioare de brevet, aici vedem o abordare ceva mai diferită unde ecranul nu este complet pliabil. Device-ul va fi conectat de o balama la centru care își asumă capacitatea de pliere.

Se menționează aici și faptul că balamaua cu pricina va avea capabilitatea de a bloca ecranul în loc în funcție de modul în care este folosit. Mai aflăm că Samsung nu va folosi pe acest dispozitiv o protecție de tip Gorilla Glass, asta pentru că în momentul de față nu există soluții de genul care suportă îndoire. Astfel, se va utiliza un strat de protecție din plastic. Pe deasupra, ecranul va fi unul LCD și nu OLED. 

De asemenea, aflăm prin intermediul Forbes că Samsung a ales o companie japoneză pentru dezvoltarea acestor protecții din plastic, firmă ce preia de regulă comenzi mici. Asta înseamnă că Galaxy F va fi un telefon lansat în ediție limitată, fapt ce va contribui la un preț uriaș de aproximativ 2000 dolari. 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×