Un nou jucător pe piața de tablete și OS-uri mobile: AliYun, sprijinit de un retailer după model Amazon

1.038 ori
<b>Un nou jucător pe piața de tablete și OS-uri mobile: AliYun, sprijinit de un retailer după model Amazon</b>De ce să fie Amazon singurul retailer care intră pe piața tabletelor? O mișcare similară face și Alibaba, o companie chineză care operează în domeniul comerțului digital în China. Ei au lansat deja un OS, pe numele său AliYun, care și-a...

De ce să fie Amazon singurul retailer care intră pe piața tabletelor? O mișcare similară face și Alibaba, o companie chineză care operează în domeniul comerțului digital în China. Ei au lansat deja un OS, pe numele său AliYun, care și-a găsit până acum locul pe un smartphone și în curând și pe o tabletă.

Rezultatul a 3 ani de muncă, cu implicarea de a 1.200 de ingineri, AliYun se bazează pe soluții cloud și suportă și aplicații Android, deci este similar cu experiența oferită de Amazon pe viitoarea sa tableta. Device-ul celor de la Alibaba va sosi pe piața în următoarele 2 luni, perioada în care va primi și suport pentru limba engleză OS-ul menționat anterior. Acesta mai oferă și suport pentru web apps și HTML5, iar dacă v-a făcut curioși ideea de terminal mobil cu această platformă, este vorba aici despre un handset numit K-Touch Cloud Smartphone W700.

Acesta folosește un procesor Tegra 2 pe care probabil că îl vom vedea și pe tableta, care a primit obișnuitul marketing de "iPad killer". în acest moment Alibaba discuta cu 3 mari producători de harware pentru realizarea noului device, dar aceștia nu au fost dezvăluiți. Acer, Huawei și ASUS ar putea fi opțiuni, iar la un preț accesibil, tableta ar putea deveni un hit, pe uriașa piață chineză cel puțin.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×