Un nou malware iOS se răspândește pe device-urile Apple prin intermediul desktop-urilor OS X

Autor:  | Publicat în:  Apple 510 ori
<b>Un nou malware iOS se răspândește pe device-urile Apple prin intermediul desktop-urilor OS X</b>Deși atunci când vine vorba de infectarea malware a terminalelor iPhone, cazurile sunt destul de restrânse, recent, aflăm că un nou virus face ravagii printre posesorii iOS. Acest nou bug se numește Wirelurker, el fiind răspândit prin intermediul...

Deși atunci când vine vorba de infectarea malware a terminalelor iPhone, cazurile sunt destul de restrânse, recent, aflăm că un nou virus face ravagii printre posesorii iOS. Acest nou bug se numește Wirelurker, el fiind răspândit prin intermediul unei aplicații 3rd party de tip magazin de aplicații numit Maiyadi App Store.

Acesta din urmă este un magazin de aplicații de origine chineză ce pune la dispoziția utilizatorilor programe software pentru platforma OS X. Potrivit unor statistici, se pare că numărul de aplicații infectate ce au fost descărcate până în acest moment de către posesorii unui desktop OS X se ridică la cifra de 356.104 unități.

Odată ce computer-ul va fi infectat, virusul numit Wirelurker se va răspândi și pe iOS imediat ce este conectat via USB, acesta fiind totodată și primul bug ce afectează și iPhone-urile fără jailbreak, pe telefon fiind instalat un program de tip comic book. Rămâne să vedem cât de repede vor veni cei de la Apple cu o soluție.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×