Un reportaj BBC dezvăluie condițiile improprii de muncă din fabricile Apple din China (Video)

778 ori
<b>Un reportaj BBC dezvăluie condițiile improprii de muncă din fabricile Apple din China (Video)</b>știm că e impropriu spus "fabrici Apple", dar când e vorba de fabrici axate pe producția de iPhone-uri se poate spune și așa. Aflați că aceste fabrici nu au practici prea ortodoxe când vine vorba de protecția angajaților, după cum a dezvăluit...

știm că e impropriu spus "fabrici Apple", dar când e vorba de fabrici axate pe producția de iPhone-uri se poate spune și așa. Aflați că aceste fabrici nu au practici prea ortodoxe când vine vorba de protecția angajaților, după cum a dezvăluit un reportaj BBC recent.

​

Un reporter sub acoperire s-a infiltrat într-o fabrică de acest gen, pentru a filma condițiile. Aparent muncitorii sunt forțați să lucreze fără pauze și chiar zile la rând, fără vreo zi de relaxare. Există chiar și 18 zile la rând de muncă fără vreun weekend sau măcar o tură de odihna. Nu e prima oară când Apple e atacată pe acest subiect, un reportaj din 2012 dezvăluind un număr alarmant de sinucideri și revolte cauzate de nemulțumirile muncitorilor de la fabricile Foxconn.

Se ajunsese să fie instalate plase anti sinucidere, pentru că muncitorii să nu se mai arunce de la înălțime. După acea problemă de PR, Apple a început să investigheze situația îndeaproape, publicând online statutul fabricilor. Apple monitorizează numărul de ore de muncă și educa muncitorii cu privire la drepturile lor. Cu toate acestea, iată în ce condiții se desfășoară muncă.

Ființe umane tratate inuman, cam asta a ajuns să însemne sudoarea din spatele unui iPhone. Merită oare?

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×