Un smartphone Microsoft cu Android la bord ar putea deveni realitate în acest an (Zvon)

1.403 ori
<b>Un smartphone Microsoft cu Android la bord ar putea deveni realitate în acest an (Zvon)</b>În vreme ce zvonurile din ultima vreme indică faptul că Microsoft a amânat lansarea smartphone-ului Surface pentru anul viitor, iată că apar detalii despre un alt device mobil pe care creatorul lui Windows ar urma să îl aducă pe piață în

Chiar la început de săptămână vin vești despre un viitor smartphone pregătit de către Microsoft și înainte de a trage concluzii aflați că nu, nu este vorba despre Surface Phone. Acesta din urmă ar fi fost amânat pentru lansare anul viitor după cum aflam chiar în urmă cu doar câteva zile. Acum în ecuație apare un alt dispozitiv, unul la care gigantul din lumea IT lucrează în acest moment și pe care ar urma să îl lanseze curând pe piață.

Microsoft

Informațiile vin din partea unui raport publicat astăzi de către site-ul WindowsLatest.com care ar fi purtat o discuție recent cu un angajat al lanțului de magazine fizice Microsoft. Din conversația purtată reiese că Microsoft lucrează în momentul de față la o nouă serie de terminale mobile, dispozitive care nu vor rula Windows 10 Mobile, ci chiar Android.

Se afirmă aici că inginerii companiei și-au axat focusul asupra unui nou dispozitiv mobil și că eventual se va ajunge la o întreagă serie de smartphone-uri, o gamă complet nouă. Faptul că vor rula Android este 100% sigur și din câte aflăm, șansele ca asemenea dispozitive branduite Microsoft și produse de firme OEM precum Foxconn sunt destul de mari.

Încă de pe vremea când telefoanele Windows Phone erau pe piață se pare că Microsoft făcea mai mulți bani din vânzarea de terminale Android, asta datorită proprietăților intelectuale asociate cu platforma OS. Microsoft oferă și o selecție serioasă de aplicații pe iOS și Android, iar la un moment dat am văzut chiar terminale Samsung vândute în Microsoft Store drept modele Microsoft Edition.

Urmărim acest subiect și așteptăm leak-uri ceva mai consistente în perioada următoare.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×