Unealta de hacking pentru iPhone şi telefoanele cu Android folosită de FBI este acum la vânzare pe eBay pentru 100 de dolari

1.440 ori
<b>Unealta de hacking pentru iPhone şi telefoanele cu Android folosită de FBI este acum la vânzare pe eBay pentru 100 de dolari</b>Mai ţineţi minte scandalul dintre FBI şi Apple, atunci când firmA din Cupertino a refuzat să deblocheze iPhone-urile folosite de nişte terorişti? Pe atunci FBI a găsit o firmă care i-a ajutat cu nişte tool-uri speciale care au spart până

Mai ţineţi minte scandalul dintre FBI şi Apple, atunci când firmA din Cupertino a refuzat să deblocheze iPhone-urile folosite de nişte terorişti? Pe atunci FBI a găsit o firmă care i-a ajutat cu nişte tool-uri speciale care au spart până la urmă iPhone-urile. Ei bine, ele au ajuns la vânzare pe eBay la doar 100 de dolari.

E vorba despre un Cellebrite Universal Forensic Extraction Device (UFED), un aparat special de hacking furnizat de o firmă din Israel celor de la FBI. Poate extrage o cantitate imensă de date de pe un device, chiar şi cele şterse de pe un telefon. Un asemenea dispozitiv nou nouţ costă între 5000 şi 15.000 de dolari, în funcţie de model, dar cele vechi ajung la doar 100 de dolari pe eBay.

Cercetătorii în domeniul securităţii avertizează că date importante legate de cazuri în desfăşurare ar putea scăpa, dacă aparatele ajung pe mâna cui nu trebuie. Matthew Hickey, un cercetator în domeniu şi cofondator al academiei Hacker House a cumpărat o duzină de aparate UFED şi le-a verificat pentru datele conţinute. A descoperit că erau rămase pe ele date de la investigaţii FBI şi toate IMEI-urile telefoanelor suspecţilor.

Apple şi Google sunt într-o continuă dispută cu Cellebrite şi alte companii de gen, afirmând că produsele lor provoacă vulnerabilităţi în sistemele lor. Israelienii subliniază totuşi că produsele sale nu sunt pentru revânzare.

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând site-urile prin aceste link-uri/ butoane, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×