Povestea unor update-uri cu mai mult sau mai puţin cântec: între Nokia 6 şi OnePlus 3T + Android Pie

2.357 ori
<b>Povestea unor update-uri cu mai mult sau mai puţin cântec: între Nokia 6 şi OnePlus 3T + Android Pie</b>Puţine companii mari producătoare de telefoane reuşesc să ofere actualizări atât de rapid încât să fie pe placul publicului. Nokia şi Motorola sunt două dintre ele şi nici Sony nu stă rău. Recent şi Samsung a început să se mişte ceva mai

Puţine companii mari producătoare de telefoane reuşesc să ofere actualizări atât de rapid încât să fie pe placul publicului. Nokia şi Motorola sunt două dintre ele şi nici Sony nu stă rău. Recent şi Samsung a început să se mişte ceva mai rapid cu One UI, care a venit și pe Galaxy S8. Acum avem detalii despre perspectiva sosirii lui Android Pie pe OnePlus 3 şi 3T, dar şi pe Nokia 6.

Nokia 6

Începem cu Nokia 6 pentru că povestea e mai simplă. Telefonul a primit Android 9.0 Pie pe 20 februarie 2019, conform oficialilor companiei şi asta deşi e un device lansat în 2017. E în grafic cu promisiunile de 2 ani de update tipice Android One. OnePlus 3 şi 3T sunt modele din 2016, deci pretenţiile sunt ceva mai mici. Au debutat cu Android Marshmallow, au primit şi Android Nougat apoi, iar în iulie 2018 Carl Pei, şeful OnePlus promitea actualizarea Android Pie pe OnePlus 3 şi 3T.

OnePlus 3T

De abia în decembrie 2018 totuşi telefoanele ajungeau la Android Oreo. De atunci nu am mai auzit nici o veste, dar băieţii de la XDA Developers au făcut ceva săpături. Se speculează că de fapt OnePlus ar pregăti încă un update OTA Oreo intermediar, care va pregăti telefoanele pentru Pie, aducând suport Project Treble pe device-uri.

Dezvoltatorii third party au adus deja neoficial suportul Project Treble pe acele terminale, deci se poate. Problema e că modulul software de cameră HAL furnizat de OnePlus pe acele modele nu e complet compatibil. Ar fi surprinzător să vedem o companie aşa mică ocupându-se atât de intens de un telefon de acum 3 ani, lucru de apreciat şi încă o confirmare legată de cât de mult le pasă de comunitatea de fani.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×