Unele aplicații android din Google Play includ malware ce utilizează device-ul pentru Bitcoin

1.249 ori
<b>Unele aplicații android din Google Play includ malware ce utilizează device-ul pentru Bitcoin</b>Potrivit unui cercetător al firmei Trend Micro, se pare că un nou agent malware a fost găsit într-o serie de aplicații ce sunt prezente în acest moment în magazinul de aplicații Google Play. Acesta afirmă că agentul malware încarcă...

Potrivit unui cercetător al firmei Trend Micro, se pare că un nou agent malware a fost găsit într-o serie de aplicații ce sunt prezente în acest moment în magazinul de aplicații Google Play. Acesta afirmă că agentul malware încarcă capacitățiile de procesare hardware ale dispozitivelor la fel ca și utilizarea bateriei în timpul încărcării.

Virusul poartă numele ANDROIDOS_KAGECOIN.HBT, acesta fiind regăsit pe câteva mii de device-uri într-o serie de aplicații ce au fost descărcate de pe Google Play. Unul dintre oficialii Trend Micro a afirmat faptul că un astfel de malware utilizează resursele telefonului pentru un program de tip “criptomonedă” cum ar fi Bitcoin.

Acest proces reușește ca prin infectarea telefonului să strângă bani în moneda virtuală Bitcoin pentru hacker-ul ce a introdus virusul în aplicațiile respective (Bitcoin Mining). Astfel, viața device-ului vostru poate scădea considerabil, bateria uzându-se în cele mai multe din cazuri.

Printre primele semne ce apar atunci când telefonul ar putea fi infectat cu un astfel de malware se numără încărcarea înceată a bateriei sau încălzirea excesivă a device-ului fără motiv. Vă recomandăm ca în acest caz să apelați la o soluție antivirus, fie să fiți atenți la ce aplicații instalați cu următoarea ocazie când vizitați Google Play Store. Puteți afla mai multe despre Bitcoin și procesul din spatele lui chiar aici.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×