Ungaria renunța deocamdată la taxa pe Internet, după proteste uriașe

Autor:  | Publicat în:  Aspecte Sociale 860 ori
<b>Ungaria renunța deocamdată la taxa pe Internet, după proteste uriașe</b>Se pare că protestele de stradă din Ungaria, cele contra taxei pe Internet au avut efectul scontat, guvernul luând decizia de a amâna punerea în aplicare a acestei propuneri. Scriam aici despre ce presupune taxa și aici&nbsp;despre proteste care la...

Se pare că protestele de stradă din Ungaria, cele contra taxei pe Internet au avut efectul scontat, guvernul luând decizia de a amâna punerea în aplicare a acestei propuneri. Scriam aici despre ce presupune taxa și aici despre proteste care la un moment dat au inclus și tastaturi și monitoare vechi aruncate către clădiri oficiale.

Primul ministru maghiar Viktor Orban a declarat că se va organiza un referendum în ianuarie cu privire la acest subiect. Proiectul de lege ar fi urmat să taxeze furnizorii de servicii Internet cu 62 de cenți per gigabyte de date folosit de client. Planul era că aceasta taxa să aducă zeci de milioane de euro la bugetul Ungariei, dar populația nu a fost deloc mulțumită de idee. Protestatarii și-au dat întâlnire pe Facebook și au participat la demonstrații uriașe duminică.

și asta după ce guvernul a promis că taxa ar fi atins maxim 2.90 dolari pe lună pentru persoane fizice și 20 de dolari pentru firme. Un al doilea protest și mai mare a avut loc marți, atunci când zeci de mii de protestatari au marsaluit pe străzile din Budapeste cu telefoanele cu ecranul pornit. Comisia Europeană nu vede cu ochi buni inițiativa, considerând că face parte dintr-o serie de acțiuni care limitează libertatea publicului.

Cum ar fi primită aceasta taxa oare la noi?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×