Unul din 5 telefoane e un fals, conform Nokia

3.193 ori
<b>Unul din 5 telefoane e un fals, conform Nokia</b>Telefoanele clonate în China și copiile de terminale mobile devin tot mai populare, contribuind și la propulsarea economiei statului chinez, printre altele. în schimb, marile companii au de suferit de pe urma acestor falsuri. Unul dintre oficialii...

Telefoanele clonate în China și copiile de terminale mobile devin tot mai populare, contribuind și la propulsarea economiei statului chinez, printre altele. în schimb, marile companii au de suferit de pe urma acestor falsuri. Unul dintre oficialii Nokia, Esko Aho declara recent că 1 din 5 telefoane Nokia este o clonă.

Vizate sunt în special piețele din Asia, America Latină și unele țări europene, care au de-a face cu astfel de clone ilegale sau telefoane fără licență. Experții Gartner afirmă chiar că procentul este mai mare de 20%, iar ponderea tot mai mare a acestor handseturi ne face să ne întrebăm cum vor sta lucrurile peste 10 ani.

Clonele ieftine forțează și producătorii de telefoane să scadă prețurile, altfel risca să rămână fără clientelă și asta în vreme ce producătorii de falsuri vând milioane de unități. Există totuși și cazuri fericite, atunci când un producător de clone se desprinde de rivalii săi și începe să creeze handseturi originale, precum Meizu și al său M9.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×