UPC da 6Mb bandwidth... cu paiul!

Autor:  | Publicat în:  UPC 4.060 ori
<b>UPC da 6Mb bandwidth... cu paiul!</b>Va vorbeam in urma cu o saptamana de minunata oferta de la UPC, un furnizor care activeaza in majoritatea tarilor din UE: http://www.mobilissimo.ro/stiri-upc/upc-baga-cox_238.html . Iata ca providerul s-a batut cu pumnii in piept ca va creste viteza de...

Va vorbeam in urma cu o saptamana de minunata oferta de la UPC, un furnizor care activeaza in majoritatea tarilor din UE: UPC "baga cox"!. Iata ca providerul s-a batut cu pumnii in piept ca va creste viteza de transfer de 4 ori, dar ofera utilizatorilor o minunata viteza pentru P2P de doar cativa kb/s.

Sigur, se asigura 6MB drept viteza, evident cea promisa, dar la ce sa fie folosita? La navigare si trimis mailuri!? Asta in conditiile in care contractul spune clar: "viteza de 6Mbps la 95 lei plus TVA", fara a mentiona vreo filtrare de acest gen. Clientii sunt ademeniti cu promisiuni care ii asigura ca vor putea sa descarce orice, fara limita, si la viteze extrem de mari.

Scandalul declansat de utilizatori ia proportii si iata un exemplu de post al unui abonat revoltat pe buna dreptate :

"Daca nu vad o imbunatatire in urmatoarele 3 luni , o sa le tai cablul si o sa chem RDS-ul. Ceea ce nu am inteles e "UPC are punct de iesire prin chello.nl, care sunt listati pe: http://www.azureuswiki.com/index.php/Bad_ISPs ca fiind provider care isi limiteaza clientii !" Eu nu vad nici o mentiune in care scrie in lincul respectiv ca Chello.nl pune vre-o limita de vre-un fel. Macar daca faceti o petitie ... faceti-o corecta nu vrajeli."

Astfel de manifestari sunt frecvente pe forumurile dedicate domeniului IT si iata o posibila explicatie pentru ce se intampla cu abonamentele UPC:

"So it's like that:
Procedeul se numeste "traffic shaping". Se aplica direct de la Amsterdam (si chiar face sens, avand in vedere ca cineva mai sus zicea ca cheloo.nl e listat ca "bad ISP"). Consta in interceptarea pachetelor si citirea headerelor; cum se depisteaza torrente, block nene (de fapt nu block, se redirectioneaza catre o clasa careia ii e alocata o banda mica)! Am inteles ca scula se opreste pe la 1 noaptea si atunci putem dnlda mai bine.

Vestea buna e ca se poate pacali (sau cel putin la mine, in ultimele 15 min de cand am pus setarea, pare ca se misca). Trebuie ntorrent sau azureus, ultimele variante. Puneti ca traficul sa fie encriptat (astfel pachetele nu mai pot fi citite) si ar trebui sa mearga. Cititi si aici si mai cautati si voi despre "traffic shaping workarounds":
http://torrentfreak.com/encrypting-bittorr...raffic-shapers/ "

(Ambele posturi sunt preluate de pe forumul site-ului www.softpedia.com)

Cum trateaza UPC astfel de plangeri si nelamuriri?

Sa spunem doar ca au o metoda de a rezolva problemele cel putin similara cu cea de a-si respecta angajamentele, mai ales cand asigura o viteza de 10 ori mai mica decat cea promisa:

"Buna ziua!
Am citit mailul dumneavoastra si momentan nu avem un raspuns concret in acest sens. Acum viteza maxima pe care o puteti atinge este de 6 Mb/s. Pe parte de torrente se va remedia cu toate ca acest serviciu este mai putin legal si nu puteti reclama ceva care este ilegal. O zi buna! Cu respect Nicu Cristea, UPC Romania!"

Vreti download? Pretentie nejustificata se pare... doar este ilegal...ca si torentele si DC++ si de ce nu chiar si viteza de 6Mbps va fi ilegala in curand. Puteti comenta subiectul pe forumul mobilissimo: http://forum.mobilissimo.ro

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×