Urmatorul pas in advertising: telefoanele care scaneaza coduri de bare

Autor:  | Publicat în:  Financiare 1.615 ori
<b>Urmatorul pas in advertising: telefoanele care scaneaza coduri de bare</b>Advertiserii, producatorii de telefoane mobile si providerii de servicii colaboreaza pentru a implementa noi metode de advertising cu ajutorul telefoanelor mobile. Acestea pot scana acum coduri de bare, dar si continuturi TV si reclame din reviste oferind...

Advertiserii, producatorii de telefoane mobile si providerii de servicii colaboreaza pentru a implementa noi metode de advertising cu ajutorul telefoanelor mobile. Acestea pot scana acum coduri de bare, dar si continuturi TV si reclame din reviste oferind informatii detaliate, in cazul ofertelor speciale.

Spre exemplu, in viitor, daca veti indrepta telefonul mobil catre un poster al unui film, ecranul sau va afisa recenzii ale acestuia si ora la care gasiti locuri in sala. Daca indreptati acelasi telefon spre reclamele de pe televizor sau un website de pe ecranul unui PC, veti obtine acelasi gen de informatii. Tehnologia este deja utilizata in unele parti ale Europei si Japoniei, unde consumatorii descarca in mod regulat cupoane si alte oferte de advertising.

Printre companiile raliate in premiera la aceasta miscare se numara si Scanbuy, care plaseaza coduri de bare in revista Billboard, permitand descarcarea melodiilor gratuite prin scanarea acestora. In plus, aceeasi companie afiseaza coduri similare pe ferestrele restaurantelor, utilizatorii de telefoane mobile cu un scanner de coduri putand afla imediat cele mai noi recenzii si locul ideal pentru un pranz de calitate. Exista si cazuri in care codurile de bare scanate din ziare vor trimite direct la linkuri web, sau operele de arta le vor afisa pentru a fi scanate si a da utilizatorului mai multe informatii despre respectiva pictura/sculptura.

Alte aplicatii ale acestor coduri bidimensionale sunt plasarea lor la stopuri pentru a informatii trecatorii cand va sosi urmatorul autobuz, sau includerea lor in ziare, astfel incat cititorul sa auda reclame care se vor deschide de indata ce telefonul scaneaza respectivul cod. Retineti faptul ca majoritatea telefoanelor de pe piata ar putea fi dotate cu tehnologia de scanare a codurilor de bare, fara a fi nevoie de un upgrade major.

Sursa: Cellular-news.com

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×