Vanzari scazute pentru smartphone-urile Garmin, compania ia in calcul o intoarcere la radacini

1.409 ori
<b>Vanzari scazute pentru smartphone-urile Garmin, compania ia in calcul o intoarcere la radacini</b>Nici nu a intrat bine pe piata smartphone-urilor si deja Garmin ia in calcul o retragere si o intoarcere la segmentul GPS. CFO-ul companiei, Kevin Rauckman declara intr-un interviu ca Garmin a inregistrat vanzari scazute de telefoane mobile, obtinand un...

Nici nu a intrat bine pe piata smartphone-urilor si deja Garmin ia in calcul o retragere si o intoarcere la segmentul GPS. CFO-ul companiei, Kevin Rauckman declara intr-un interviu ca Garmin a inregistrat vanzari scazute de telefoane mobile, obtinand un profit de doar 27 de milioane de dolari in aceasta primavara.

Comparand aceasta suma cu cele 5.33 miliarde obtinute de Apple in aceeasi perioada, ne dam seama care este problema.. . Garmincontinua sa ramana un jucator important pe piata GPS, cu mentiunea ca smartphone-urile tot mai performanta "sapa" acest segment. Acelasi Rauckman a estimat ca Google Maps pe terminalele Android, Ovi Maps si alte solutii GPS low costscad vanzarile intregului segment de aparate GPS cu 5, pana la 10 milioane de unitati anual.

Preturile sistemelor navigationale continua sa scada, pentru a face fata concurentei, iar tendinta nu se va opri aici. Varful popularitatii si profiturilor generate de GPS-uri a fost atins in 2008 si nu va mai fi atins vreodata, conform oficialului Garmin. Handseturile Garminfone si nuvifone ar putea fi ultimele pentru companie, daca nu se intampla ceva deosebit in urmatoarele 6 luni.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×