Vanzarile de smartphone-uri au crescut cu 24%, cota de piata a lui iPhone s-a dublat

Autor:  | Publicat în:  Financiare 1.505 ori
<b>Vanzarile de smartphone-uri au crescut cu 24%, cota de piata a lui iPhone s-a dublat</b>Fenomenul numit iPhone continua sa evolueze si de aceasta data aflam ca handsetul si-a dublat cota de piata globala (segmentul smartphone) in 2009, ajungand la 14.4% , fata de 6.2% in 2008. Aceste cifre au fost facute publice prin intermediul unui studiu...

Fenomenul numit iPhone continua sa evolueze si de aceasta data aflam ca handsetul si-a dublat cota de piata globala (segmentul smartphone) in 2009, ajungand la 14.4% , fata de 6.2% in 2008. Aceste cifre au fost facute publice prin intermediul unui studiu Gartner.

iPhone se afla inca in spatele smartphone-urilor Nokia cu Symbian la bord, acestea cunoscand o scadere a cotei de piata cu 5.5%, ajungand la 46.9%, in vreme ce RIM si al sau BlackBerry au castigat 3.3%, terminand anul cu o cota de piata de 19.9%. Acestea sunt estimari globale, iar la capitolul trafic web, Apple si Android domina piata cu 81%.

Vanzarile de smartphone-uri au crescut cu 24%, cota de piata a lui iPhone s-a dublat

Cei de la Gartner arata si ca vanzarile de telefoane Android au crescut cu 3.4%, ajungand la 3.9% anul trecut, desi OS-ul Google nu a atins inca nivelul lui Windows Mobile sau Linux ca popularitate. Totusi, aceste 2 platforme au cunoscut scaderi ale cotei de piata, cu 3.1, respectiv 2.9%. WebOS-ul celor de la Palm a ajuns cu greu la un procent de 0.7%.

Vanzarile de smartphone-uri au crescut cu 24%, cota de piata a lui iPhone s-a dublat

Studiul mentionat anterior estimeaza ca 172 milioane de smartphone-uri au fost vadnute in 2009, cu 24% mai mult decat in 2008. Mai multe detalii aflati si din tabelele atasate articolului.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×