Produse evoMAG.ro

Vanzarile de smartphone-uri au crescut cu 24%, cota de piata a lui iPhone s-a dublat

Autor:  | Publicat în:  Financiare 1.345 ori
<b>Vanzarile de smartphone-uri au crescut cu 24%, cota de piata a lui iPhone s-a dublat</b>Fenomenul numit iPhone continua sa evolueze si de aceasta data aflam ca handsetul si-a dublat cota de piata globala (segmentul smartphone) in 2009, ajungand la 14.4% , fata de 6.2% in 2008. Aceste cifre au fost facute publice prin intermediul unui studiu...

Fenomenul numit iPhone continua sa evolueze si de aceasta data aflam ca handsetul si-a dublat cota de piata globala (segmentul smartphone) in 2009, ajungand la 14.4% , fata de 6.2% in 2008. Aceste cifre au fost facute publice prin intermediul unui studiu Gartner.

iPhone se afla inca in spatele smartphone-urilor Nokia cu Symbian la bord, acestea cunoscand o scadere a cotei de piata cu 5.5%, ajungand la 46.9%, in vreme ce RIM si al sau BlackBerry au castigat 3.3%, terminand anul cu o cota de piata de 19.9%. Acestea sunt estimari globale, iar la capitolul trafic web, Apple si Android domina piata cu 81%.

Vanzarile de smartphone-uri au crescut cu 24%, cota de piata a lui iPhone s-a dublat

Cei de la Gartner arata si ca vanzarile de telefoane Android au crescut cu 3.4%, ajungand la 3.9% anul trecut, desi OS-ul Google nu a atins inca nivelul lui Windows Mobile sau Linux ca popularitate. Totusi, aceste 2 platforme au cunoscut scaderi ale cotei de piata, cu 3.1, respectiv 2.9%. WebOS-ul celor de la Palm a ajuns cu greu la un procent de 0.7%.

Vanzarile de smartphone-uri au crescut cu 24%, cota de piata a lui iPhone s-a dublat

Studiul mentionat anterior estimeaza ca 172 milioane de smartphone-uri au fost vadnute in 2009, cu 24% mai mult decat in 2008. Mai multe detalii aflati si din tabelele atasate articolului.

Crazy Days pe eMAG! (link de afiliat)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×