Vânzările de smartphone-uri din Europa au scăzut cu 4% în 2018; Deprecierea pusă pe seama prețurilor piperate ale flagship-urilor

691 ori
<b>Vânzările de smartphone-uri din Europa au scăzut cu 4% în 2018; Deprecierea pusă pe seama prețurilor piperate ale flagship-urilor</b>În ultimele zile am aflat detalii despre faptul că producătorii chinezi de smartphone-uri se așteaptă la o scădere de 8.2% a livrărilor de smartphone-uri la nivel global în primul trimestru al anului 2019, asta după ce anterior

În ultimele zile am aflat detalii despre faptul că producătorii chinezi de smartphone-uri se așteaptă la o scădere de 8.2% a livrărilor de smartphone-uri la nivel global în primul trimestru al anului 2019, asta după ce anterior descopeream cum au stat vânzările de smartphone-uri în China pe parcursul anului trecut. Astăzi firma de research Canalys ne aduce la cunoștiință vești despre evoluția pieței smartphone din Europa în 2018.

Studiu Canalys

Din start aflăm că în 2018 piața europeană a cunoscut două trenduri majore și anume - chinezii au preluat controlul unei treimi din piață iar vânzările de flagship-uri au încetinit. Per total au fost livrate 197 milioane de smartphone-uri pe plan european în 2018, cifră cu 4% mai mică decât cea înregistrată cu un an în urmă.

Studiu Canalys

Pe seama informațiilor dezvăluite aici iese la iveală că scăderile de unități vândute sunt puse pe seama prețurilor terminalelor flagship ce cresc constant, cele mai mari scăderi de vânzări fiind raportate în Marea Britanie și Germania, țări cu cel mai mare nivel ASP (preț mediu de vânzare. În schimb în țările cu ASP mai mic care se focusează pe telefoane mid-range, cum este cazul Spania și Italia, livrările de telefoane au crescut.

Aflăm și că telefoanele cu prețuri cuprinse între 200-350 dolari au înregistrat creșteri de 20% în materie de livrări, analiștii afirmând că un telefon de 300 dolari achiziționat în 2018 oferă mai multe decât o făcea un device cu preț identic din 2017. Huawei și Xiaomi sunt companiile ce se bucură de succes pe plan european, Huawei având o cotă de piață de 23.6% în trimestrul 4 din 2018. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×