Vânzările de terminale Android Înregistrează prima scădere de până acum; versiunile bazate pe AOSP au un cuvânt de spus asupra pieței

698 ori
<b>Vânzările de terminale Android Înregistrează prima scădere de până acum; versiunile bazate pe AOSP au un cuvânt de spus asupra pieței</b>Deja nu mai este un secret faptul că numărul de terminale mobile ce rulează Android este în acest moment de ordinul miliardelor, cifră la care contribuie în special companiile ce aduc pe piață soluții foarte accesibile. Cu toate acestea, se pare...

Deja nu mai este un secret faptul că numărul de terminale mobile ce rulează Android este în acest moment de ordinul miliardelor, cifră la care contribuie în special companiile ce aduc pe piață soluții foarte accesibile. Cu toate acestea, se pare că vânzările de terminale Android au înregistrat de curând prima scădere importantă de până acum.

Astfel, prin intermediul unui raport realizat de către firma de research ABI Research, aflăm că numărul de terminale Android vândute în trimestrul 4 din 2014 a scăzut cu aproximativ 5 procente, mai precis de la 217 milioane unități livrate în trimestrul 3, în această ultimă perioadă din an s-au livrat 205 milioane de smartphone-uri Android.

Din câte descopeream chiar în luna august a anului trecut, pe piață la acea vreme se regăseau 18.796 terminale diferite ce rulau sistemul de operare Android, cifră ce dezvăluie numărul uriaș de telefoane existente pe piață.

Deși această scădere a numărului de terminale Android vândute ar putea fi pusă pe seama rivalilor iOS și Windows Phone, se pare că un cuvânt de spus îl au și ROM-urile bazate pe Android, ca și Cyanogen, acesta regăsindu-se pe device-uri ca OnePlus One, sau pe Yureka Yu, smartphone dezvoltat de către compania indiană Micromax.

în acest moment remarcăm faptul că numărul de smartphone-uri ce rulează un OS bazat pe Android Open Source păstrează o valoare destul de constantă, în trimestrul 4 din anul trecut fiind livrate 85 milioane de unități. Cum vedeți evoluția Android în viitorul apropiat?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×