Vânzările Nokia "au depășit așteptările", cu 86.3 milioane de unități totale (4.4 milioane Lumia)

Autor:  | Publicat în:  Financiare 959 ori
<b>Vânzările Nokia "au depășit așteptările", cu 86.3 milioane de unități totale (4.4 milioane Lumia)</b>E prima oară într-o lungă perioadă de timp când cei de la Nokia sunt destul de încântați să își anunțe cifrele de vânzări pe o anumită perioadă de timp. Ei bine finlandezii anunță că vânzările din ultimele luni au "depășit...

E prima oară într-o lungă perioadă de timp când cei de la Nokia sunt destul de încântați să își anunțe cifrele de vânzări pe o anumită perioadă de timp. Ei bine finlandezii anunță că vânzările din ultimele luni au "depășit așteptările", ajungând la un total de 86.3 milioane de unități.

Dintre acestea 4.4 milioane de modele au fost Lumia și 9.3 milioane Asha. E vorba aici despre vânzările pe trimestrul 4 2012, care a adus profit pe zona de Terminale și Servicii, dar și pentru Nokia Siemens Networks. Nokia estimează vânzările nete ale segmentului Terminale și Servicii la 3.9 miliarde de euro. Ce e interesant e ca pe zona smartphone s-au vândut 6.6 milioane de telefoane, dintre care Lumia au fost 4.4 milioane. Asta înseamnă că Symbian încă se vinde, dar se pare că și modele ca Nokia Asha 308/309 trec drept smartphone-uri.

Vânzările nete de telefoane mobile Nokia pe ultima perioara au atins aproximativ 2.5 miliarde de euro, în vreme ce vânzările de terminale smart au atins 1.2 miliarde de euro. Predicția Nokia pentru trimestrul 1 2013 este de scădere cu 2%, începutul de an fiind în mod tradițional unul al scăderii pentru toți producătorii de telefoane.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×