Vanzarile telefoanelor Samsung cresc, dar vor incetini ritmul

Autor:  | Publicat în:  Samsung 933 ori
<b>Vanzarile telefoanelor Samsung cresc, dar vor incetini ritmul</b>Samsung Eletronics anunta recent ca profiturile in cel de-al doilea sfert fiscal al anului au crescut cu 51%, datorita livrarilor de telefoane mobile, dar actiunile producatorului au scazut atunci cand oficialii sai au declarat ca restul anului va fi...

Samsung Eletronics anunta recent ca profiturile in cel de-al doilea sfert fiscal al anului au crescut cu 51%, datorita livrarilor de telefoane mobile, dar actiunile producatorului au scazut atunci cand oficialii sai au declarat ca restul anului va fi foarte dificil.
Compania a beneficiat de castiguri de 2.12 miliarde de dolari si de vanzari in valoare de 18 miliarde de dolari. Samsung a vandut 45.7 milioane de handseturi in ultimul trimestru, cu 22% mai mult decat in perioada similara a anului trecut. Compania si-a crescut cota de piata in ultimele luni, in special in detrimentul celor de la Motorola, Samsung aflandu-se pe locul 2 in ierarhia producatorilor de handseturi, dupa Nokia.

Mentionand problemele economiei mondiale, Samsung a afirmat ca urmatoarele luni vor fi foarte dificile pentru companie, in ciuda rezultatelor pozitive de pana acum. Primele 2 trimestre ale anului au adus producatorului vanzari de peste 92 de milioane de unitati in segmentul sau de telefonie mobila, o crestere cu 20% fata de aceeasi perioada a lui 2007. In ultimele luni, smartphone-ul Samsung Instinct s-a vandut ca painea calda prin Sprint, care ne informeaza ca mai multe unitati ale acestui telefon au fost vandute intr-o saptamana pietei EV-DO, decat in cazul oricarui alt model.

Samsung este de asemenea cel mai mare producator de chipuri de memorie DRAM si a obtinut un profit de 5.9% in ultimul trimestru. De asemenea, compania a inceput productia de masa a SSD-urilor de 128 GB, Samsung anuntand ca vor exista si modele de 256 GB pana la finalul anului.

Cel.ro a anunțat lichidări de stoc între 25 și 27 iulie. Promite reduceri de până la 70%! (link de afiliat)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×