Vanzarile telefoanelor Samsung cresc, dar vor incetini ritmul

Autor:  | Publicat în:  Samsung 986 ori
<b>Vanzarile telefoanelor Samsung cresc, dar vor incetini ritmul</b>Samsung Eletronics anunta recent ca profiturile in cel de-al doilea sfert fiscal al anului au crescut cu 51%, datorita livrarilor de telefoane mobile, dar actiunile producatorului au scazut atunci cand oficialii sai au declarat ca restul anului va fi...

Samsung Eletronics anunta recent ca profiturile in cel de-al doilea sfert fiscal al anului au crescut cu 51%, datorita livrarilor de telefoane mobile, dar actiunile producatorului au scazut atunci cand oficialii sai au declarat ca restul anului va fi foarte dificil.
Compania a beneficiat de castiguri de 2.12 miliarde de dolari si de vanzari in valoare de 18 miliarde de dolari. Samsung a vandut 45.7 milioane de handseturi in ultimul trimestru, cu 22% mai mult decat in perioada similara a anului trecut. Compania si-a crescut cota de piata in ultimele luni, in special in detrimentul celor de la Motorola, Samsung aflandu-se pe locul 2 in ierarhia producatorilor de handseturi, dupa Nokia.

Mentionand problemele economiei mondiale, Samsung a afirmat ca urmatoarele luni vor fi foarte dificile pentru companie, in ciuda rezultatelor pozitive de pana acum. Primele 2 trimestre ale anului au adus producatorului vanzari de peste 92 de milioane de unitati in segmentul sau de telefonie mobila, o crestere cu 20% fata de aceeasi perioada a lui 2007. In ultimele luni, smartphone-ul Samsung Instinct s-a vandut ca painea calda prin Sprint, care ne informeaza ca mai multe unitati ale acestui telefon au fost vandute intr-o saptamana pietei EV-DO, decat in cazul oricarui alt model.

Samsung este de asemenea cel mai mare producator de chipuri de memorie DRAM si a obtinut un profit de 5.9% in ultimul trimestru. De asemenea, compania a inceput productia de masa a SSD-urilor de 128 GB, Samsung anuntand ca vor exista si modele de 256 GB pana la finalul anului.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×