Victorie Apple cu tehnologie Samsung! iPad 2 cel ieftin folosește un chip A5 cu 40% mai mic!

942 ori
<b>Victorie Apple cu tehnologie Samsung! iPad 2 cel ieftin folosește un chip A5 cu 40% mai mic!</b>Deja începe diferențierea și între generațiile de iPad 2, astfel că se pare că varianta de 399 de dolari promovată în SUA odată cu lansarea lui iPad 3 are un procesor ușor diferit față de primul iPad 2. Un articol al celor de la Chipworks...

Deja începe diferențierea și între generațiile de iPad 2, astfel că se pare că varianta de 399 de dolari promovată în SUA odată cu lansarea lui iPad 3 are un procesor ușor diferit față de primul iPad 2. Un articol al celor de la Chipworks arata că deși procesoarele Apple A4, A5 și A5X implic[ chipuri cu tranzistori de 45 nanometri, există acum și un chip A5 pentru iPad 2-ul de 399 de dolari care măsoară doar 32 nanometri.

Această reducere cu 40% a fost realizată folosind tehnologie Samsung și mereu am știut că Samsung are o implicare majoră în producția de iPad-uri, fie că e vorba de CPU sau alte componente. De ce e importantă aceasta trecere la 32 nanometri față de 45? EI bine, se pare că tranzistorii mai mici înseamnă chipuri mai mici și consum de curent mai scăzut, plus că se permite companiilor să tacteze procesoarele la o frecvență mai ridicată. De menționat și că Apple TV folosește același CPU de 32 nm, nu doar iPad 2 cel ieftin.

Ar fi interesant de aflat dacă se modifică în vreun fel durata de viață de 10 ore pe această versiune de iPad 2... Un alt avantaj al acestui procesor este faptul că chipurile de 32 nm sunt mai ieftine, deoarece se pot fabrica mai multe din aceeași bucată de silicon. E foarte posibil ca următorul iPhone să folosească un CPU de 32 nm, poate o versiune a lui A5X, sau poate noul A6 quad core, despre care se vorbește de un an. Ar fi cazul să se evolueze și la capitolul chipuri în universul iOS, deoarece pe Android deja sunt la mare căutare chipurile Qualcomm S4 Snapdragon de 28 nanometri.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×