Viitoarele telefoane Windows 10 vor putea fi transformate într-un PC prin intermediul funcției Continuum

1.522 ori
<b>Viitoarele telefoane Windows 10 vor putea fi transformate într-un PC prin intermediul funcției Continuum</b>Ieri &icirc;n cadrul conferinței Build 2015, cei de la Microsoft au prezentat din nou și funcția Continuum ce se va regăsi la bordul terminalelor cu Windows 10. Funcția &icirc;n cauză ne permite ca același device să fie folosit &icirc;n diverse...

Ieri în cadrul conferinței Build 2015, cei de la Microsoft au prezentat din nou și funcția Continuum ce se va regăsi la bordul terminalelor cu Windows 10. Funcția în cauză ne permite ca același device să fie folosit în diverse moduri, chiar și pe post de computer. Practic, telefonul nostru de zi cu zi va prelua rolul unui mini-PC.

Procesul prin care se realizează acest lucru este unul foarte simplu, telefonul urmând a fi conectat la un display extern și la un kit mouse + tastatură ce se bazează pe tehnologia bluetooth.

Vom putea utiliza și aplicații universale prin acest mod, ca și Outlook, Word, sau Excel. De asemenea, aflăm că la primirea unui apel sau mesaj, conținutul de pe ecran va fi în continuare afișat fără întreruperi. Din păcate, prin intermediul acestui mod vom putea rula doar acele aplicații existente în Windows Store.

Lăsând acest aspect deoparte, noua funcție implementată de către cei de la Microsoft în Windows 10 este cu adevărat una utilă care pe viitor odată cu avansul tehnologic ne va permite rularea unor jocuri de top chiar în modul desktop, telefonul devenind unitatea centrală. Întreg conceptul pare similar cu soluția găsită de Asus în cazul gamei de terminale PadFone.

Dacă telefonul poate înlocui cu ușurință o tabletă, de ce nu ar servi și pe post de PC? Aceasta este probabil și întrebarea pe care și-au pus-o cei de la Microsoft.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×