Viteze de 5Gbps prin GiFi Wireless!

897 ori
<b>Viteze de 5Gbps prin GiFi Wireless!</b>Folosim un transfer de date mai costisitor si mai bogat decat oricand datorita numarului de megapixeli ai camerelor noastre si al bitrate-ului crescut al melodiilor noastre. Salvarea poate veni doar prin intermediul unei conexiuni extrem de rapide care sa...

Folosim un transfer de date mai costisitor si mai bogat decat oricand datorita numarului de megapixeli ai camerelor noastre si al bitrate-ului crescut al melodiilor noastre. Salvarea poate veni doar prin intermediul unei conexiuni extrem de rapide care sa rezvolve problema cost/calitate/viteza, cum ar fi cea GiFi.

Conectivitatea 802.11g si 802.11n este OK deocamdata, dar exista utilizatori care nu au timp de pierdut. Cercetatorii de la Universitatea din Melbourne lucreaza la un chip wireless care poate oferi viteze ale transferului de date de pana la 5 GB pe secunda. Aceasta tehnologie de 5Gbps a primit numele de GiFi, iar viteza este mentinuta la acest nivel deocamdata doar pe o distanta de 10 metri.

La o astfel de viteza, un film high-definition, calitate DVD sau chiar mai buna ar fi transferat intre 2 terminale in doar cateva secunde. Chipul de 5mm foloseste tehnologia CMOS existenta, iar costul productiei sale este de doar 10 dolari. GiFi opereaza in frecventa de 60GHz, o banda care nu a fost folosita pana acum. Scopul cercetatorilor este la aceasta ora pregatirea lui GiFi pentru public pana in 2009.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×