VLC Player pentru Android, peste doar câteva săptămâni

Autor:  | Publicat în:  Software 2.495 ori
<b>VLC Player pentru Android, peste doar câteva săptămâni</b>Faimosul player VLC va sosi în sfârșit pe platforma Android, după luni întregi de zvonuri, speculații și muncă de programare. Vestea vine de la dezvoltatorii open source care s-au ocupat de acest proiect. Softul s-a făcut cunoscut pe Linux,...

Faimosul player VLC va sosi În sfârșit pe platforma Android, după luni Întregi de zvonuri, speculații și muncă de programare. Vestea vine de la dezvoltatorii open source care s-au ocupat de acest proiect. Softul s-a făcut cunoscut pe Linux, Windows și Mac, prin versatilitate și suport pentru numeroase formaturi video.

Â

Printre aceste formaturi se numără și DivX și Dolby TrueHD, deja suportate pe noile smartphone-uri Android. Dezvoltatorul care a condus acest proiect, Jean-Baptiste Kempf a confirmat că aplicația va sosi În Android Market peste câteva săptămâni, ceea ce Înseamnă că platformă mobilă a celor de la Google va fi a doua, după iOS care beneficiază deja de performantul player de ceva vreme.

Această evoluție și portare a fost posibilă datorită Îmbunătățirilor aduse kitului nativ de dezvoltare cu ocazia lansării lui Android 2.3 Gingerbread. Există totuși și probleme ale acestui port: unele terminale nu vor rula corect aplicația sau nu vor putea decoda anumite formaturi. Problemele vor fi În cele din urmă rezolvate, dar doar prin amânări, pe care le va suferi softul.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×