Vodafone adopta WiMAX!

1.250 ori
<b>Vodafone adopta WiMAX!</b>WiMAX pare sa castige tot mai mult teren in ultima vreme. Tehnologia de a patra generatie primeste suportul majoritatii companiilor de top din lume, printre care si operatorul Vodafone. Putem deci sa ne asteptam, cat de curand la o lansarea oficiala a...

WiMAX pare sa castige tot mai mult teren in ultima vreme. Tehnologia de a patra generatie primeste suportul majoritatii companiilor de top din lume, printre care si operatorul Vodafone.

Putem deci sa ne asteptam, cat de curand la o lansarea oficiala a unui serviciu comercial bazat pe WiMAX. In mod interesant, Vodafone a investit enorm in aparatura si tehnologia 3G, iar adoptarea WiMAX ar putea reprezenta o metoda prin care operatorul isi va "ingropa" propriile servicii. Un lucru bun pentru progres, dar negativ pentru profiturile companiei, miscarea planuita de Vodafone presupune alaturarea la forumul WiMAX in scopul implementarii tehnologiei.

Documentele cercetarilor faceau apel la implicarea marilor companii pentru cresterea WiMAX, fapt deja vizibil prin implicarea celor de la Sprint si recent Vodafone. Folosirea tehnologiei in cazul altor terminale decat PC-uri ultra-mobile si laptopuri ramane deocamdata un vis, dar poate vom vedea un BlackBerry spre exemplu oferind suport WiMAX. Sa ne asteptam si la o surpriza de la Apple care va face saltul direct la un iPhone 4G?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×