Vodafone va ingheta salariile si primele, directorii primesc super-prime in stil AIG

1.722 ori
<b>Vodafone va ingheta salariile si primele, directorii primesc super-prime in stil AIG</b>Vodafone, cel mai mare operator de telefonie mobila din lume va anunta un profit de 12 miliarde de lire sterline pentru anul fiscal care se incheie in luna martie, dar asta nu inseamna ca gigantul nu a fost lovit de criza. Astfel, aflam ca operatorul va...

Vodafone, cel mai mare operator de telefonie mobila din lume va anunta un profit de 12 miliarde de lire sterline pentru anul fiscal care se incheie in luna martie, dar asta nu inseamna ca gigantul nu a fost lovit de criza. Astfel, aflam ca operatorul va ingheta salariile si primele pentru toti cei 10.000 de angajati ai ramurii din Marea Britanie.

Aceste reduceri si multe altele fac parte dintr-o tentativa a gigantului de a reduce costurile companiei cu pana la 1 miliard de lire sterline. Decizia vine la mai putin de o luna dupa ce Vodafone anunta concedierea a 500 de angajati din Marea Britanie. Vor fi modificate si bonusurile, sau se va renunta la ele, iar angajatii cu masina de la firma vor trebui sa pastreze aceleasi automobile mai mult timp.

Intre timp, surse din interiorul Vodafone afirma ca moralul angajatilor din UK este foarte scazut, dupa un an de munca intensiva si istovitoare. Si asta pe fondul faptului ca fostul CEO al Vodafone a primit un bonus de 2.13 milioane de lire in 2008, in vreme ce actualul CEO, Vittorio Colao a incasat 1.3 milioane, tot ca bonus. Fiecare dintre directorii non-executivi ai operatorului au beneficiat de asemenea de prime de 110.000 lire sterline, dupa un an stralucit pentru companie.

Dupa ce mai-marii de la AIG au bagat in buzunar sume uriase pentru bonusurile proprii, cand compania fusese cu greu salvata de statul american, iata ca si directorii de la Vodafone gasesc bani pentru a-si premia performantele, dar si nu si pentru angajatul de rand.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×