Webstock 2011 - un mic rezumat

Autor:  | Publicat în:  Evenimente 1.369 ori
<b>Webstock 2011 - un mic rezumat</b>A trecut și una dintre cele mai mari conferințe regionale legate de internet și piața din jurul său. Anul acesta sloganul a fost power the web. Mi-a adus aminte sloganul sponsorului - power to you. S-au axat pe trei elemente importante: pro blogging,...

A trecut și una dintre cele mai mari conferințe regionale legate de internet și piața din jurul său. Anul acesta sloganul a fost power the web. Mi-a adus aminte sloganul sponsorului - power to you. S-au axat pe trei elemente importante: pro blogging, social media și future trends. O să încerc a face un rezumat la ideile exprimate de fiecare dintre cei pe care am avut ocazia să-i ascult.

New Trends în Social Media și Tehnologie - Sesiunea I

Cristian Manafu - Managing Partener, Evensys
A făcut introducerea evenimentului. Trebuie să remarc și întârzierea de 30 de minute. Adevărul că este greu să strângi la 9 dimineața peste 400 de persoane, dar a fost o pauză mai mare decât de obicei. La Webstock 2010 pot să spun că la 9 și doar câteva minute începuseră lucrările.

Cabral Ibacka - prezentator tv și blogger pe cabral.ro
A spus de la început că nu a pregătit o prezentare în power point și că mai degrabă are de gând să poarte o discuție cu cei din sală. Sala era încă în proces de a se trezi și la al său Bună dimineață, răspunsul a fost timid.

S-a referit la faptul că s-a ajuns în prezent și pe web să fie o adevărată răzmeriță și niciunul nu este dipus să înțeleagă, să asculte, să reacționeze constructiv ci trec direct la ceartă. își dorește mai multe comentarii critice deoarece le consideră a avea un impact pozitiv determinându-te să fii mai bun.

Andrei Oltei - manager la Terminal Portofoliu - Vodafone România
Prezentare sa și a colegului său Dragoș Chivu mi-au plăcut în mod deosbit. Asta și pentru că s-au referit la subiectul meu preferat din zona tech - smartphone-urile. Andrei a spus că primul smartphone din lume - nu știam spre rușinea mea - este considerat IBM Simon lansat în 1993. Avea un procesor de 16 MHz, memorie de 640 KB, display monocrom, transmisii de date la 2400 bps. A făcut un calcul și costa 1.400 euro - la valoarea din prezent.

A amintit de alte telefoane smart emblematice: Nokia Communicator în 1996, Ericsson R380, primul BlackBerry în 2002, telefon cu Windows Mobile cu premiera în 2002, Android este de dată recentă cu lansarea în 2008.

Vodafone a comercializat peste 100 de smartphone-uri până în prezent. Cele mai importante lansări pentru Vodafone în 2011: Nexus S, Samsung Galaxy S II, HTC Sensation, LG Optimus 3D, Nokia E6.
Interesant mi s-au părut afirmațiile următoare:

  • 25% din telefoanele vândute de Vodafone în țara noastră sunt smartphone-uri;
  • Vodafone Smart ocupă locul I;
  • Nokia vinde cele mai multe smartphone-uri pe plan local.

Dragoș Chivu - director Data Marketing - Vodafone România
A punctat faptul că smartphone-urile din prezent sunt interconectate la un magazin de aplicații și că aplicațiile aduc plusul transformând telefonul într-un adevărat instrument de distracție, lucru sau de informații utile.

O să punctăm într-un articol separat de aplicațiile lansate ieri de Vodafone pentru Android și nu numai. Le amintesc în mare viteză: My Vodafone - informații despre factură, Cinemagia, Vodafone Meteo ce-și culege sursele de la Administrația Națională de Meteorologie, ComputerGames - acces la un forum cu discuții, Trilulilu - un fel de rival al YouTube, Opera Mini.

Au și un concurs destinat celor care propun idei de aplicații cât și dezvoltatorilor. Premiul cel mare este de 10.000 euro.

Christen Krogh - Chief Development Officer, Opera Software
A adus aminte de viziunea Opera care în 1996 avea o concurența formată doar din Microsoft și Netscape. Se laudă că din 1998 oferă acces la web pentru orice device indiferent că este smartphone sau desktop pc.

Opera Mini este folosit de peste 120 de milioane de persoane și ocupă locul de cel mai popular browser mobil din .ro potrivit statisticilor furnizate de StatCounter.com.

Cele mai accesat site-uri de pe mobil în țara noastră: google.com, facebook.com, yahoo.com, m.youtube.com, cucurigu.mobi.

Inspired to inspire - Sesiunea a II-a

Ivan Patzaichin - nu cred că are nevoie de vreo prezentare.
încă de la intrarea pe scena Webstock a primit aplauze îndelungate. Vorbim de un sportiv care a reușit să ofere României o serie de medalii la competițiile olimpice sau mondiale. A vorbit despre începuturile sale și de dorința sa de a aduce mai mult bine pentru Tulcea și Mila 23.

Povestirile sale au fost ascultate cu mare atenție. Un moment care a plăcut și care a trezit sala din reverie.

Vlad Petreanu - prezentator tv și blogger - petreanu.ro
Un tip inteligent care a avut un discurs antrenant, bine pus la punct. A amintit de principalul rival pentru blogosferă - televiziunea și faptul că aceasta își măsoară audiența în sute de mii pe când blogurile în cel mai bun caz ajung la 10.000 de unici pe zi și mai degrabă se rezumă la mii de vizitatori zilnic și asta de multe ori singular.

Spune că pe termen lung se va muta audiența dinspre tv spre internet și că la ora actuală doar lenea face ca posturile tv să fie pe primul loc și a amintit că internetul nu oferă un așa-numit family entertainment. Când spunea lenea făcea referire la efortul minim depus după deschiderea televizorului. Ai un program gata făcut și o listă din care să alegi. Pe internet îți faci singur programul.

Internetul în opinia sa poate aduce un program credibil și în slujba publicului. A menționat că în prezent emisiunele tv în mare pare au pierdut încrederea celor ce le urmăresc. A mai punctat și faptul că blogosfera nu a crescut așa cum se aștepta în 2008 și cum afirma atunci la o altă conferință de gen.

Cristina Bazavan - jurnalist și blogger pe bazavan.ro
O să rezum ceea ce a spus. Ideea ar fi că trebuie să avem grijă ce facem în social media și pe blog, să conștientizăm impactul pe care-l avem și să procedăm ca atare. Nu prea înțeleg contextul în care a amintit și de campaniile la care a participat. Din partea mea, multă baftă și la mai multe, dar sper ca la următoarea conferință să nu le enumeri pe toate.

Mădălina Uceanu - Career Coach & Senior HR Advisor
A vorbit despre social media și oportunitatea de a porni o carieră în domeniu. S-a discutat și de venituri ce pot fi cuprinse de la un minim de 300 - 500 euro la în jur de 4000 sau chiar mai mult. în timp va fi o categorie din ce în ce mai dinamic și asta pentru că piața o cere.

Sala s-a împărțit în trei și s-a discutat despre: Pro Blogging, Social Media Professionals și Future Trends. Am ales să particip la prima și pot să spun că a fost o mică greșeală. Nu spun că prezentările nu au fost interesante ci doar că mare parte din informațiile oferite le cunoșteam de pe blogurile vorbitorilor: Vali Petcu, Dan Dragomir, Bogdan Aurel Voicu, Cristi Dorombach sau mai cunoscuți în online după blogurile: zoso.ro, dandragomir.biz, bobbyvoicu.ro, piticu.ro. Fiind puțin adiacent a temei de pe mobilissimo las impresiile mele spre a le nota pe blogul meu. Acolo își au locul și nu pe un site dedicat telefoanelor mobile și tehnologiei în special. Apropo, smarphone-ul lui Vali Petcu este un Nokia E6 pe alb sau argintiu, nu am distins prea bine culoarea.

Și cam atât despre Webstock 2011. O conferință interesantă și o oportunitate de a cunoaște pe cei care-i citești sau care te citesc. O componentă importantă care scapă aici este socializarea offline ce poate deveni neprețuită. îmi pare rău că am ratat prezentarea lui Radu Dumitru (nwradu.ro, mobbi.ro) și asta pentru că sunt sigur că a spus lucruri noi și interesante despre ceea ce va fi cu adevărat revoluționar în viitorul apropiat.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×