Windows 8 Într-o primă privire de ansamblu - inspirat de Windows Phone 7 și foarte personalizat (Video)

Autor:  | Publicat în:  Windows Phone 1.368 ori
<b>Windows 8 Într-o primă privire de ansamblu - inspirat de Windows Phone 7 și foarte personalizat (Video)</b>Conferința D9 a celor de la Microsoft a inclus printre altele și un prim demo live al lui Windows 8, unul dintre cele mai așteptate sisteme de operare ale ultimilor ani. Din start trebuie remarcat faptul că noul OS nu păstrează elemente ale...

Conferința D9 a celor de la Microsoft a inclus printre altele și un prim demo live al lui Windows 8, unul dintre cele mai așteptate sisteme de operare ale ultimilor ani. Din start trebuie remarcat faptul că noul OS nu păstrează elemente ale predecesorilor săi, semănând mai degrabă cu Windows Phone 7.

Președintele secțiunii Windows, Steven Sinofsky a efectuat demo-ul live menționat anterior, iar în toată istoria de 30 de ani a platformei nu am asistat la o schimbare atât de radicală a interfatei precum în cazul lui Win 8. Noul sistem a fost creat cu gândul la o experiență touch ideală, bazată pe tile-uri și pe modalitatea de control oferită în Windows Phone 7.

Meniul Home s-a transformat într-o serie de tile-uri, fiecare cu propria aplicație asociată, ca și în cazul lui Windows Phone 7. Fiecare dintre aceste tile-uri poate fi personalizat și aflăm că Microsoft pregătește și un magazin de aplicații pentru noul OS, sau poate că îl va folosi pe cel al lui Windows Phone 7.

Trecerea de la o aplicație la alta se face printr-o mișcare tip swipe în colțul stânga al ecranului. Dacă faceți swipe spre dreapta va apărea o bară meniu. Sinofsky afirmă că nu va trebui să ne facem probleme cu privire la compatibilitate, deoarece tot ce rulează pe Win 7 (accesorii, componente) va rula și pe Win 8 fără probleme.

Trebuie menționat și faptul că noul Windows este de fapt două sisteme de operare într-unul: cel tradițional pentru desktop, care arată ca Windows 7 și rulează aplicații standard și o variantă de browser full screen care rulează aplicații HTML5 și JavaScript. Internet Explorer 10 va rula în mod full screen, spre exemplu.

Mai multe detalii ne dezvăluie și următorul demo al OS-ului bazat pe experiența touch:

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×