Windows 9 Threshold va aduce un nou Modern UI (2.0); Iată ce alte funcții mai primim

Autor:  | Publicat în:  Windows 767 ori
<b>Windows 9 Threshold va aduce un nou Modern UI (2.0); Iată ce alte funcții mai primim</b>Au început și leakurile legate de Windows 9 aka Threshold, iar azi avem ocazia să vedem și noul Modern UI, versiunea 2.0. Conceptul de Start Screen nu a fost prea bine primit în Windows 8.x și a primit numeroase modificări de-a lungul versiunilor...

Au început și leakurile legate de Windows 9 aka Threshold, iar azi avem ocazia să vedem și noul Modern UI, versiunea 2.0. Conceptul de Start Screen nu a fost prea bine primit în Windows 8.x și a primit numeroase modificări de-a lungul versiunilor acestui OS. Ei bine odată cu Windows 9 lucrurile se schimbă radical.

Windows Threshold va include acest nou Modern UI odată cu sosirea sa în 2015. Această nouă interfața aliniază experienta acestui Windows cu cea de pe iOS sau Android, în cele mai noi versiuni. Aparent se va renunța la desktop pe terminalele pe care el nu va fi necesar și vom folosi doar Modern UI, cel puțin pe tablete. Nu va exista posibilitatea de a le avea pe amândouă și veți avea fie Modern UI, fie desktop în noua versiune.

Totuși, utilizatorii desktop pot face meniul Start un soi de fereastra full screen, după modelul ecranului Start. Terminalele cu Windows RT vor fi favorite la această înlăturare a modului desktop de funcționare, iar actualele aplicații Win32 sunt înlocuite cu alternative Modern UI, ceea ce înseamnă că funcția desktop își pierde utilitatea. Faptul că Windows RT avea și funcție Dektop a fost o greșeală mare pentru Microsoft, mai ales că era o adăugire inutilă.

Ideea ar fi ca în viitor pe o tabletă cu Windows 9 consumatorul să nu își dea seama că Windows se afla în spate, deci să nu mai avem acces la iconuri desktop, butoane close, aplicații win32, registry și altele. Modern UI va fi miezul experienței și doar el. Ecranul Start din Threshold are tile-uri live interactive, cu care puteți interacționa fără a deschide aplicația, iar o altă funcție importantă este un centru de notificari.

El va fi similar cu cel de pe Windows Phone 8.1, aparent. Probabil vom primi și folderele din WP 8.1, un live tile Cortana în start screen și se pare că bara Charms va dispărea. Cum vi se par toate aceste modificări? Bănuim că vor mai fi multe altele și aparent se merge și mai mult pe minimalism decât în Windows 8.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×