Windows Ink detaliat la BUILD 2016, drept un soi de platformă secundară integrată în Windows 10 şi axată pe stylus

568 ori
<b>Windows Ink detaliat la BUILD 2016, drept un soi de platformă secundară integrată în Windows 10 şi axată pe stylus</b>BUILD 2016 a debutat &icirc;n această săptăm&acirc;nă, sub aripa celor de la Microsoft şi cu numeroase noutăţi pe care le-am amintit aici. Am menţionat &icirc;n treacăt şi evoluţia inputului cu stylusul &icirc;n Windows 10, dar sistemul pe care...

BUILD 2016 a debutat în această săptămână, sub aripa celor de la Microsoft şi cu numeroase noutăţi pe care le-am amintit aici. Am menţionat în treacăt şi evoluţia inputului cu stylusul în Windows 10, dar sistemul pe care îl implică această funcţie e mai complex decât pare.

Acest sistem poartă numele de Windows Ink şi se vrea a fi un soi de OS în OS, în cadrul lui Windows 10, creat special cu gândul la navigare şi utilizare folosind stylusul. Cu un astfel de accesoriu, fie el Surface Pen (sau nu), vom putea naviga în modurile Desktop şi Tablet în Windows 10, iar Ink aduce şi spaţii de lucru virtuale peste interfaţa clasică a platformei.

Reţineţi totuşi că Windows Ink nu e un sistem de operare separat de Win 10, ci integrat. El pare a fi un mod extra de utilizare a softului, cum e separarea dintre Desktop şi Tablet mode spre exemplu. Ar putea funcţiona sub formă de widgeturi pe desktop sau un Action Center ceva mai evoluat, din câte am înţeles. Printre aplicaţiile cu suport pentru Ink se numără Maps, Photoshop, Microsoft Edge şi Office, dar lista se va mări în curând.

Microsoft are de gând să lanseze această funcţionalitate în vara acestui an, împreună cu Windows 10 Anniversary Update. Cei de la Wacom sunt şi ei implicaţi în proiect, furnizând expertiză îndelungată în zona inputului cu stylusul. Aparent ei au creat şi un stylus special pentru lucrul cu Ink, ce va fi lansat spre finalul anului.

Să ne îndreptăm oare spre o paradigmă de control care va face stylusul în sfârşit un al şaselea deget?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×