Windows Media Center este "casat", nu va veni preinstalat pe Windows 10

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 664 ori
<b>Windows Media Center este "casat", nu va veni preinstalat pe Windows 10</b>Ne aşteptam ca Windows Media Center să o ia pe urmele lui Zune, mai ales că &icirc;ncă din 2009 se oprise dezvoltarea sa. Ei bine azi aflăm că această soluţie este oficial "casată", mai ales că nu va exista o versiune a sa inclusă &icirc;n...

Ne aşteptam ca Windows Media Center să o ia pe urmele lui Zune, mai ales că încă din 2009 se oprise dezvoltarea sa. Ei bine azi aflăm că această soluţie este oficial "casată", mai ales că nu va exista o versiune a sa inclusă în Windows 10.

În cadrul unei întruniri private de la BUILD 2015, un oficial Microsoft a confirmat faptul că nu va exista o actualizare pentru software-ul Media Center pentru viitorul Windows. În mod surprinzător Media Center are în spate câţiva fani şi entuziaşti, care se declară dezamăgiţi de lipsa unui add on Windows 10 Media Center, similar cu cel oferit pe Windows 8. Evident, ar putea exista soluţii third party, dar era preferat un software oficial.

Windows Media Center este "casat", nu va veni preinstalat pe Windows 10

Orice PC care face actualizarea de la Windows 7 sau Windows 8.1 la Win 10 va pierde funcţionalitatea Media Center, se pare. Media Center era una dintre funcţiile pe care le găseam în ediţiile premium de Windows, dar popularitatea sa a scăzut dramatic în ultimii ani. Microsoft oferea un software pack special Windows Media Center, sub formă de add on contra cost pe Windows 8, dar utilizatorii nu primeau cine ştie ce funcţii noi.

Media Center a debutat în 2002, la pachet cu o ediţie specială a lui Windows XP, oferind suport pentru TV tunere, control de playback media şi interacţiunea cu DVD-uri şi muzica. Viitoarele actualizări au adus suport pentru TV HD, TV tunere de top şi chiar soluţii third party de la Netflix sau playback Blu-ray.