Windows Mobile 6.5 analizat la sange, pe un HTC Touch Diamond2!

Autor:  | Publicat în:  Windows Mobile 1.273 ori
<b>Windows Mobile 6.5 analizat la sange, pe un HTC Touch Diamond2!</b>Cei de la Engadget au analizat la sange noul OS Windows Mobile 6.5, supus criticilor cu mult inainte de lansarea sa oficiala, care a avut loc ieri, in prima zi de Mobile World Congress 2009. 6.5 este si nu prea OS-ul la care ne asteptam, dar adevarata...

Cei de la Engadget au analizat (pe un HTC Touch Diamond2) la sange noul OS Windows Mobile 6.5, supus criticilor cu mult inainte de lansarea sa oficiala, care a avut loc ieri, in prima zi de Mobile World Congress 2009. 6.5 este si nu prea OS-ul la care ne asteptam, dar adevarata inovatie va fi adusa de WM 7.0, probabil la MWC 2010.

Trecand in revista functiile OS-ului, cei de la Engadget s-au oprit asupra ecranului de blocare a tastelor, care nu primeste mai mult decat calificativul "cool", mai degraba pentru usurinta cu care permite accesarea oricarui meniu al telefonului, in momentul in care vreti ca terminalul sa iasa din standby.

Ecranul Home este un subiect de controverse, deoarece sistemul de gesturi utilizate pentru a naviga prin acesta este destul de dificil. Exista o  bara speciala pe ecran pentru fiecare informatie pe care o vizualizati si va fi nevoie sa o "tarati" cu degetul pe display, ceea ce poate incetini utilizatorul.

Windows Media Player a ramas la fel ca si in versiunea 6.1, o dezamagire pentru cei care sperau sa simta influenta lui Zune asupra noului OS. Trebuie sa aflati ca Windows Mobile 6.5 va functiona doar pe terminalele cu ecran touchscreen rezistiv, nu si cele cu display capacitiv. Tastatura virtuala arata destul de bine, dar cei de la Engadget s-au chinuit sa-si pastreze precizia de tastare dobandita pe iPhone, semn ca totusi ceva e in neregula.

Scrollingul se realizeaza destul de greu, chiar si in meniurile tip fagure, iar prima lauda vine in legatura cu Internet Explorer Mobile, care se descurca de minune cu majoritatea site-urilor, in ciuda faptului ca functia zoom slider este destul de greu de controlat cu degetul. Trebuie sa mentionam si ca meniurile nu sunt chiar atat de intuitive pe cat am dori, de vreme ce utilizatorul nu poate face scroll prin "stergerea" ecranului cu degetul, ci trebuie sa apese pe sageti in partea de jos si sus a ecranului.

Retineti totusi faptul ca acesta este un soft in varianta alpha, deci el va mai suferi modificari, inainte de lansarea finala.

Sursa: Engadget.com

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×