Windows 7 pe smartwatch? OS-ul e portat pe un ceas LG G Watch şi booteaza în 3 ore!

Autor:  | Publicat în:  Windows  LG 946 ori
<b>Windows 7 pe smartwatch? OS-ul e portat pe un ceas LG G Watch şi booteaza în 3 ore!</b>Cine ar fi crezut că Windows 7 poate fi instalat pe un smartwatch? Ei bine, acest lucru s-a întâmplat, sistemul de operare în cauză fiind portat pe un ceas LG G Watch. Din păcate însă, ne confruntăm cu un proces de bootare ce durează mai bine de 3 ore

Ştim deja că Windows 95 ar cam trebui să ruleze fără probleme pe un smartwatch modern, dar cum rămâne cu OS-uri mai noi? Spre exemplu Windows 7 a fost portat recent pe un LG G Watch şi rezultatele sunt... foarte lente.

Spre exemplu e nevoie de 3 ore pentru că smartwatchul să booteze, ceea ce mă face să mă întreb dacă ţine atât de mult bateria la asemenea sarcină intensă. În trecut pe ceasuri au ajuns atât Windows 95, cât şi Windows 98, Counter Strike sau Doom. Portarea e strict pentru CV-ul celui care a realizat-o, pentru că în realitate OS-ul nu poate fi controlat deloc comod de pe touchscreenul cel mic.

E interesant totuşi de văzut această platformă poate rula şi pe o rezoluţie de 280 x 280 pixeli, deşi sunt sigur că printre cerinţele sale minime se afla o rezoluţie mai mare. Dezvoltatorul Hacking Jules se află în spatele acestei portari, el folosind un ceas LG G Watch cu ADB activat, un computer cu driverele ADB respective şi cunostiinte de comenzi DOS şi ADB.

ADB este Android Debug Bridge şi în proces a fost implicat şi BOCHS PC Emulator, care permite rularea de OS-uri desktop pe Android şi încărcarea fişierelor necesare lui Windows 7.


⚡ Pentru cei care încă nu folosesc Cloud (Dropbox mai exact)! Acesta e un serviciu online gratuit (există și varianta cu plată) prin intermediul căruia puteți stoca și împărtăși fișierele aflate pe PC/ Laptop cu telefonul, tableta ori alte persoane. Sincronizarea se realizează automat și puteți face chiar backup la fotografii și clipuri de pe telefon, care astfel vor putea fi văzute direct pe calculator. Practic e imposibil să mai pierdeți astfel conținutul important de pe telefon, dacă se întâmplă ceva cu acesta. Are de altfel sute de astfel de utilități. De exemplu la Mobilissimo îl folosim pentru a partaja mostrele foto și capturile de ecran pentru reviews. Faza e că la mod gratuit spațiul de stocare în cloud este limitat și ne-ar prinde bine câțiva MB în plus. Noroc că Dropbox oferă 500 MB spațiu gratuit în plus când cineva se înregistrează la acest serviciu. Cei 500 MB îi primim atât noi, cât și noul înregistrat, dar doar folosind acest link: https://db.tt/IoekmqRiBg Practic în afară de cei 2 GB inițiali, dacă vă înregistrați prin linkul de mai sus, mai obțineți 500 MB și ajungeți la 2,5 GB din prima. :)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×