Windows 7 pe smartwatch? OS-ul e portat pe un ceas LG G Watch şi booteaza în 3 ore!

1.054 ori
<b>Windows 7 pe smartwatch? OS-ul e portat pe un ceas LG G Watch şi booteaza în 3 ore!</b>Cine ar fi crezut că Windows 7 poate fi instalat pe un smartwatch? Ei bine, acest lucru s-a întâmplat, sistemul de operare în cauză fiind portat pe un ceas LG G Watch. Din păcate însă, ne confruntăm cu un proces de bootare ce durează mai bine de 3 ore

Ştim deja că Windows 95 ar cam trebui să ruleze fără probleme pe un smartwatch modern, dar cum rămâne cu OS-uri mai noi? Spre exemplu Windows 7 a fost portat recent pe un LG G Watch şi rezultatele sunt... foarte lente.

Spre exemplu e nevoie de 3 ore pentru că smartwatchul să booteze, ceea ce mă face să mă întreb dacă ţine atât de mult bateria la asemenea sarcină intensă. În trecut pe ceasuri au ajuns atât Windows 95, cât şi Windows 98, Counter Strike sau Doom. Portarea e strict pentru CV-ul celui care a realizat-o, pentru că în realitate OS-ul nu poate fi controlat deloc comod de pe touchscreenul cel mic.

E interesant totuşi de văzut această platformă poate rula şi pe o rezoluţie de 280 x 280 pixeli, deşi sunt sigur că printre cerinţele sale minime se afla o rezoluţie mai mare. Dezvoltatorul Hacking Jules se află în spatele acestei portari, el folosind un ceas LG G Watch cu ADB activat, un computer cu driverele ADB respective şi cunostiinte de comenzi DOS şi ADB.

ADB este Android Debug Bridge şi în proces a fost implicat şi BOCHS PC Emulator, care permite rularea de OS-uri desktop pe Android şi încărcarea fişierelor necesare lui Windows 7.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×