Windows Phone 7, cu un pas mai aproape de un OS deschis? Microsoft se Întâlnește cu hackerii!

Autor:  | Publicat în:  Windows Phone 1.569 ori
<b>Windows Phone 7, cu un pas mai aproape de un OS deschis? Microsoft se Întâlnește cu hackerii!</b>Dacă vă mai amintiți, echipa ChevronWP7 a reușit un hack al lui Windows Phone 7 care permitea utilizatorilor să încarce aplicații homebrew pe terminalele WP7. Ei bine, după ce gigantul din Redmond a rezolvat "problema", reprezentanții Microsoft...

Dacă vă mai amintiți, echipa ChevronWP7 a reușit un hack al lui Windows Phone 7 care permitea utilizatorilor să încarce aplicații homebrew pe terminalele WP7. Ei bine, după ce gigantul din Redmond a rezolvat "problema", reprezentanții Microsoft au decis să discute cu dezvoltatorii acestei soluții, încercând să atragă de partea lor comunitatea homebrew.

Rafael Rivera și Long Zheng, membri ai ChevronWP7 au discutat cu oficialii Microsoft modul în care Windows Phone 7 ar putea rula aplicații ale unei comunități third party. Aceiași dezvoltatori lansaseră în noiembrie un soft de deblocare a lui WP7, care permitea utilizatorilor să folosească și aplicații ce nu se aflau în Windows Marketplace.

Hack-ul în cauză păcălea sistemul de siguranță al OS-ului, dar a fost retras de echipa de dezvoltatori, la cererea Microsoft, care va include și un fix pentru această "problemă" în prima actualizare a platformei. în mod normal Microsoft taxează cu 99 de dolari pe an posibilitatea de a încărca aplicații ale developerilor pe un telefon WP7, deci ar fi pierdut o sursă importantă de venit.

Microsoft a anunțat că intenționează să permită dezvoltarea de softuri homebrew pe noul său OS mobil, probabil ca un semn de deschidere către programatori și specialiști, încercând să ia exemplu de la Android, mai ales că până și cei de la Apple au devenit mai puțini rigizi, la acest capitol.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×