Windows Phone 8.1 și noutățile aduse de această versiune a sistemului de operare Windows pentru telefoane mobile (date oficiale)

1.976 ori
<b>Windows Phone 8.1 și noutățile aduse de această versiune a sistemului de operare Windows pentru telefoane mobile (date oficiale)</b>După ce în cursul zilei de ieri conferința Microsoft Build 2014 a debutat prin evenimentul Keynote, iată că astăzi putem pune laolaltă toate informațiile aflate despre noutățile prezentate. Una dintre cele mai mari lansări a reprezentat-o noua...

După ce în cursul zilei de ieri conferința Microsoft Build 2014 a debutat prin evenimentul Keynote, iată că astăzi putem pune laolaltă toate informațiile aflate despre noutățile prezentate. Una dintre cele mai mari lansări a reprezentat-o noua versiune a sistemului de operare WP, și anume Windows Phone 8.1, OS ce aduce printre altele și asistentul virtual Cortana. în rândurile de mai jos vom vorbi despre toate aceste îmbunățirile aduse pe partea software.

Sistem de personalizare Live Tiles și teme pentru lockscreen

Printre marile modificările aduse la capitolul interfață, se pot observa noile Live Tiles ce permit acum personalizarea acestora cu o imagine background, în acest fel aducându-se puțin din experiența folosirii unei imagini de fundal, funcție ce lipsea cu desăvârșire din platforma Windows Phone. Un alt lucru adus de Windows Phone 8.1 este acela că utilizatorii de device-uri WP de peste 5 inch vor putea adăuga o a 3-a coloană de Live Tiles. De asemenea, au fost operate modificări și la capitolul Lock Screen, funcție ce oferă acum o mulțime de teme și efecte vizuale sau animații.

Au fost operate modificări și la capitolul Lock Screen, funcție ce oferă acum o mulțime de teme și efecte vizuale sau animații

Cortana - asistentul virtual Microsoft

Așa cum se aștepta, asistentul virtual Cortana a celor de la Microsoft a ieșit la iveală în cursul zilei de ieri după o serie îndelungată de zvonuri și scăpări de imagini sau materiale video cu funcțiile oferite de către acesta. Aflați că acest nume Cortana vine de la un faimos personaj din seria de jocuri Halo dezvoltată de către Microsoft. Sistemul de căutare ce va sta la baza asistentului virtual Cortana este nimeni altul decât Bing.

Cortana - asistentul virtual Microsoft

Cortana reușește să cunoască utilizatorul și să stabilească o relație în care ajunge să ofere informații în funcție comportament și de task-urile cerute în mod frecvent. Pentru început, Cortana va ajunge în U.S sub formă beta, iar apoi va fi lansată în U.S, China și UK, urmând ca în cea de-a 2-a parte a anului 2014 să ajungă și în alte țări.

Printre modalitățile de lansare a asistentului virtual Cortana se numără fie opțiunea de a plasa un Live Tile pe display, fie apăsarea butonului de search. Datorită unui sistem ingenios, Cortana va putea purta o conversație deschisă cu utilizatorul, iar începând cu prima utilizare, aceasta va începe să rețină unele lucruri despre posesorul terminalului, detalii ca numele sau pronunția acestuia. De asemenea, Cortana va putea interacționa și cu alte aplicații, ca și Skype, Facebook sau Twitter.

Action Center

Windows Phone Action Center

O nouă funcționalitate adusă sistemului de operare Windows Phone este integrarea Action Center, care după cum sugerează și numele nu este altceva decât un panou unde veți vedea toate notificările primite sau diverse setări rapide.

Tastatură cu gesturi swipe - Word Flow Keyboard

Tastatură cu gesturi swipe - Word Flow Keyboard

Un tip de tastatură populară în zilele acestea este cea care permite tastarea cuvintelor folosind gesturi de swipe, tastatură ce sosește și pe Windows Phone 8.1 preinstalată. Aceasta se numește Word Flow Keyboard și este mai mult decât o simplă tastatură. Word Flow va învăța stilul de scris al utilizatorilor și să ofere o viteză superioară de tastare.

Skype și Xbox Music primesc noi update-uri

Skype și Xbox Music primesc noi update-uri

Binecunoscutul serviciu de apeluri video Skype a primit și el un update odată cu lansarea sistemului de operare Windows Phone 8.1, update ce aduce funcția de apelare video Skype chiar în meniul de apelare clasică. De asemenea, aplicația Xbox Music a fost împărțită în trei categorii separate: Muzică, Videoclipuri și Podcast-uri.

Calendar & People Hub

Calendar & People Hub

Printre celelalte aplicații standard care au beneficiat de un update se numără Calendar și People Hub. Calendarul oferă acum posibilitatea de a adauga o vizualizare a săptămânilor asemănătoare cu cea clasică de vizualizare a zilelor săptămânii. People Hub va integra de acum mai mult conținut social, poze la o rezoluție mai mare și integrare cu aplicații de socializare.

Galerie foto (Photos) și Camera

Galerie foto (Photos) și Camera

De acum înainte, aplicația Photos va afișa în primă instanță cele mai recente poze, urmând ca fotografiile să fie organizate automat în albume în funcție de data când au fost realizate și bineînțeles de locație. Totodată, aplicația Camera va include modul burst ce permite captura foto în rafală.

Noi funcții: Data Sense, WiFi Sense, Storage Sense, Battery Saver

Noi funcții: Data Sense, WiFi Sense, Storage Sense, Battery Saver

Pe lângă opțiunile clasice existente în meniul de setări, au fost adugate și noi funcții menite să monitorizeze traficul de date, traficul de internet prin wireless, detaliile despre capacitatea de stocare și nu în utlimul rând funcția de Power Saver prin care vom putea alege ce anume să facă telefonul pentru a beneficia de o autonomie cât mai ridicată.

Integrare Windows cu Windows Phone

O ultimă funcție adusă de către Microsoft în noul sistem de operare pentru platforma mobilă este integrarea Windows cu Windows Phone. Astfel, vom putea sincroniza conturile Microsoft de pe telefon și desktop, iar atunci când vom schimba teme pe unul dintre dispozitive, modificările vor fi aplicate pe ambele device-uri, lucrul acesta întâmplându-se și când achiziționăm noi aplicații. Integrarea celor două sisteme de operare este susținută și de nou anunțatul "Windows apps", platformă pentru developeri care permite dezvoltarea de aplicații ce vor rula atat pe Windows cât și pe Windows Phone!

De asemenea, Windows Phone 8.1 va permite proiectarea imaginii de pe ecranul smartphone-ului pe PC, TV sau proiector prin tehnologia Miracast. Un ultim lucru adus platformei WP 8.1 este browser-ul Internet Explorer 11, aplicație ce va permite vizualizarea tuturor paginilor deschise.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×