Windows Phone va deveni oficial irelevant în 2021, IDC prezicându-i o cotă de piaţă de 0.0%

1.798 ori
<b>Windows Phone va deveni oficial irelevant în 2021, IDC prezicându-i o cotă de piaţă de 0.0%</b>Din câte aflăm astăzi pe seama unui nou studiu realizat de către cei de la IDC, se pare că până în 2021 cota de piața a lui Windows Phone va ajunge la 0.0%, așadar un OS irelevant. Prezicerile companiei de research includ și detalii despre modul

După ce BlackBerry OS e la cota de 0.0% practic, se pare că tot acolo se îndreaptă şi Windows Phone, conform analiştilor de la IDC. Ei au oferit recent predicţia pe următorii 5 ani cu privire la piaţa smartphone, iar Windows Phone a primit o sentinţă clară.

Deja cota sa de piaţă era minusculă, de 0.1% pentru acest an (conform predicţiilor), iar livrările erau undeva la 1.8 milioane de unităţi. În 2021 cota de piaţă figurează drept 0.0%, în ciuda predicţiilor ce arată că întreaga piaţa smartphone va creşte. Evident această analiză nu ia în calcul vreun Surface Phone care să schimbe situaţia radical.

Windows Phone

Marea problemă a acestei platforme e că Microsoft a pierdut mulţi parteneri hardware, care i-ar fi putut include OS-ul pe terminalele lor. Cele 1.8 milioane unităţi anticipate pentru acest an reprezintă o scădere cu 69.5% faţă de 2016. Încă nu e clar dacă Microsoft mai vrea să joace pe această piaţă sau dacă aşteaptă inevitabilul sfârşit.

Pentru Android zonele principale de creştere rămân Orientul Mijlociu, Africa şi Europa Centrală şi de Est. Nici zona Asia/Pacific nu sta rău. Preţul mediu de vânzare pentru terminalele Android în aceste zone este de 150-200 de dolari, iar în pieţele vestice ajunge şi la dublul sumei. Între timp Apple are in jur de 50% din volumul total de vânzări împărţit între America de Nord şi Europa de Vest, dar zona Asia/Pacific continua să crească.

China a fost responsabilă cu 30% din livrările de modele iPhone în 2016 spre exemplu. BUILD 2017 ne va da răspunsul final cu privire la implicarea Microsoft în zona smartphone!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×