Windows Phone vulnerabil În fața unui exploit al secțiunii de mesaje! Telefonul devine nefuncțional după! (Video)

Autor:  | Publicat în:  Windows Phone 2.490 ori
<b>Windows Phone vulnerabil În fața unui exploit al secțiunii de mesaje! Telefonul devine nefuncțional după! (Video)</b>Windows Phone nu este o platformă care ajunge prea des pe site-urile de specialitate la secțiunea de hack și probleme cu exploiturile... și asta pentru că Microsoft are în spate o echipă uriașă care previne orice tentativă de acest gen. și...

Windows Phone nu este o platformă care ajunge prea des pe site-urile de specialitate la secțiunea de hack și probleme cu exploiturile... și asta pentru că Microsoft are în spate o echipă uriașă care previne orice tentativă de acest gen. și totuși, iată că a fost descoperit un atac tip denial of service, care permite atacatorilor să dezactiveze funcția de mesagerie de pe un smartphone WP7 și să reseteze telefonul.

Această problemă apare din senin pur și simplu atunci când utilizatorul trimite un SMS unui alt posesor Windows Phone. Observați și în clipul de mai jos că telefonul cu Windows Phone 7.5 se resetează, iar hubul de mesagerie nu se va mai deschide, orice ar face utilizatorul. Atacul a fost testat pe telefoane precum HTC Titan, Samsung Focus Flash și altele și de fiecare dată problema a apărut. Unele device-uri rulau versiunea 7740 de Windows Phone 7.5, altele Mango RTM build 7720.

Rețineți și că bugul se mai activează atunci când un utilizator trimite un mesaj chat pe Facebook sau Windows Live Messenger către altă persoană cu Windows Phone. Problema nu este una nouă în lumea platformelor software pe mobile, deoarece și Google și Apple au avut de pătimit la capitolul buguri SMS pe iOS și Android. Cercetătorul pe teme de securitate Charlie Miller a descoperit un defect similar în iOS 3.0, dar acesta era mai grav și permitea atacatorilor să preia controlul asupra unui iPhone. în acest moment Microsoft lucrează la remedierea problemei și vom reveni cu detalii de îndată ce ea se va rezolva.

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×