WSJ: Nokia X, primul terminal cu Android al finlandezilor va fi lansat În cadrul MWC 2014

1.443 ori
<b>WSJ: Nokia X, primul terminal cu Android al finlandezilor va fi lansat În cadrul MWC 2014</b>Iată că zvonurile cu privire la un terminal cu Android al celor de la Nokia s-au adeverit de ceva timp și se așteaptă ca finlandezii să lanseze acest device în cadrul evenimentului Mobile World Congress 2014 ce va avea loc între 24-27 februarie....

Iată că zvonurile cu privire la un terminal cu Android al celor de la Nokia s-au adeverit de ceva timp și se așteaptă ca finlandezii să lanseze acest device în cadrul evenimentului Mobile World Congress 2014 ce va avea loc între 24-27 februarie.

Inginerii de la Nokia aveau în dezvoltare un astfel de device cu Android încă dinainte ca Microsoft să cumpere diviza de afaceri și licențele companiei. Această decizie s-ar putea datora faptului că sistemul de operare Windows Phone nu funcționează atât de bine pe smartphone-urile low-end, categorie de produse ce a devenit foarte căutată pe piețele emergente.

Nokia X, primul terminal cu Android al finlandezilor va fi lansat În cadrul MWC 2014

Deși odată, Nokia era regele telefoanelor în piețele emergente, vânzările companiei au scăzut destul de mult datorită popularității Android în foarte multe țări, ca de exemplu India, țară în care 93% dintre smartphone-urile livrate anul trecut rulau Android.

S-ar putea ca această strategie de utilizarea a sistemului Android pe telefoanele low-end să fie doar o măsură temporară până când inginerii Microsoft vor reuși să aducă Windows Phone și pentru configurații hardware mai slabe. Din câte se pare. Nokia X nu va beneficia de suport Google Play, ceea ce înseamnă că nu vom putea descărca aplicații prin intermediul acestui serviciu.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×