WWDC 2018: iOS 12 anunţat oficial, oferă performanță crescută pentru terminalele vechi, notificări grupate, Memoji şi Siri mai deşteaptă

1.034 ori
<b>WWDC 2018: iOS 12 anunţat oficial, oferă performanță crescută pentru terminalele vechi, notificări grupate, Memoji şi Siri mai deşteaptă</b>Evenimentul Keynote ce a marcat deschiderea conferinței Apple WWDC 2018 de ieri seară ne-a adus numeroase noutăți din zona software, acolo unde au debutat iOS 12, macOS 10.14 Mojave, watch OS 5, dar și tvOS 12 - sistem de operare care

Ieri seară Apple a dat startul WWDC 2018 prin intermediul conferinţei inaugurale, care a pus un foarte mare accent pe iOS 12. Au debutat şi macOS 10.14 Mojave, watch OS 5, tvOS 12, dar pe noi ne interesează mai mult noul iOS. Vine cu câteva veşti bune, care o să îi bucure pe posesorii de terminale mai vechi. Hai să vedem ce e nou totuşi.

Performanţă

iOS 12

iOS 12 ar urma să fie axat pe creşterea semnificativă a performanţei terminalelor, în special a celor mai vechi. Apple vrea să ofere un OS mai rapid şi care răspunde mai bine la comenzi pe toate terminalele compatibile. Inginerii s-au axat pe optimizarea sistemului atunci când este suprasolicitat. Se poate ajunge chiar la viteze de 2 ori mai mari decât până acum.

Performanţa procesorului va creşte în momentele când avem nevoie de extra performanță şi va scădea când vrem să economisim baterie. iOS 12 a indicat la testele de pe iPhone 6 Plus o creştere de 40% a vitezei de deschidere a aplicaţiei şi de 70% a activării camerei din lockscreen.

Augmented Reality

iOS 12

Apple a discutat mult şi despre AR la conferinţă, lansnad noul format numit USDZ. Acesta a fost realizat în parteneriat cu Pixar şi este un format deschis, care le permite dezvoltatorilor să creeze şi partajeze elemente 3D AR, printr-un singur tip de fişier.

A debutat şi o aplicaţie numită Measure, care vă permite să măsuraţi dimensiunile obiectelor din lumea reală, inclusiv cele plate, dar şi cele 3D. Totul folosind camera de pe iPhone. Am aflat şi că se va creşte interactivitatea experienţelor AR în multiplayer şi că LEGO pregăteşte surprize în această zonă.

Notificări/DND/Timer pentru aplicaţii

iOS 12

iOS 12 vine cu un sistem de a grupa notificările, ceva ce am văzut pe Android în ultima vreme. Notificările sunt grupate după aplicaţia de la care vin. Cu o apăsare pe ecran puteţi deschide grupul de notificări. Modul Do Not Disturb poate fi activat pe o anumită perioadă sau până se termină un eveniment din calendar. Noaptea DND îs da seama că trebuie să ascundă notificările din lockscreen, pentru a dormi fără griji.

A apărut şi un timer care monitorizează cât timp petreceţi în aplicaţii şi puteţi seta limite, pentru a nu exagera cu Netflix, YouTube sau Facebook. E utilă funcţia mai ales pentru cei mici aş zice.

Animoji evoluat / Memoji

iOS 12

Apple duce Animoji la nivelul următor, prin iOS 12. Pe lângă faptul că primim 4 personaje noi: tigru, koala, T-Rex şi fantomă. În plus poate fi detectată şi limba scoasă, aparent. Puteţi şi să creaţi noul Memoji, un Animoji cu faţa voastră inspirat de chipul vostru. Aduce cu Samsung AR Emoji, doar că poate fi aplicat direct pe o imagine live capturată cu camera de pe iPhone. Veţi putea şi personaliza foarte mult respectivul Memoji, cu haine, coafuri şi accesorii.

Photos

iOS 12

iOS 12 aduce o aplicaţie Photos mai bună, care poate oferi sugestii atunci când căutaţi ceva. Va scoate în evidenţă locurile vizitate şi oamenii importanţi. Există şi o zonă "For You", care va scoate în evidenţă fotografiile speciale pe care le-aţi realizat, mai ales dacă au nevoie de retuşări sau efecte. iOS 12 face şi sugestii de a partaja fotografii cu oamenii care apar în ele. Cei care sunt sugeraţi sunt şi ei invitaţi să vă partajeze poze din acel moment şi loc, deci se leagă relaţii interumane.

Siri

iOS 12

Auzisem de câteva luni ca Apple tot pregăteşte un update pentru Siri şi iată-l, dar nu e aşa mare cum mă aşteptam. Ce e cert e că Siri e mai proactivă în Apple WatchOS, iar pe iPhone este capabilă de mai multe acţiuni şi comenzi. Toate prin aplicaţia cea nouă Shortcuts.

iOS 12

Dacă folosiţi o aplicaţie care vă găseşte cheile spre exemplu puteţi adăuga un shortcut prin care Siri ştie că îi comandaţi să pornească o căutare de chei sau să facă accesoriul lor ataşat să sune. Asta e sistemul din spatele gadgetului Tile. Vor apărea şi sugestii de aplicaţii pentru Siri pe lockscreen. Dacă sunteţi în întârziere la un eveniment marcat în Calendar, Siri sugerează un SMS cu care anunţaţi întârzierea. Dacă sunteţi la film Siri sugerează să treceţi pe DND.

News/Stocks/Apps/iPad

iOS 12

Aplicaţia News a fost actualizata cu o secţiune Browser, prin care navigăm în diferite subiecte. Aplicaţia Stocks are şi ştiri integrate şi vine şi pe iPad. iPad-ul primeşte Voice Memos şi suport iCloud, în sfârşit. iBooks are acum un nou design (era cazul) şi suportă şi audio book-uri. Apropo are alt nume acum, Apple Books.

Facetime suportă acum videoconvorbiri în grup, cu până la 32 de persoane. Se poate şi integra cu aplicaţia Messages şi vă puteţi înlocui fața cu un Memoji. O altă noutate este faptul că acum CarPlay suportă aplicaţii de navigare third party. Încheiem prin faptul că în Control Center îl găsim pe Apple TV la îndemână acum.

Lansare

iOS 12 va sosi pe iPhone-urile şi iPad-urile care suporta în acest moment iOS 11. De la iPhone 5s şi iPhone SE în sus şi de la iPad Air în sus. Vine şi beta-ul în curând.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×