Xiaomi ar putea lansa propriile procesoare în 2016, îl recrutează pe fostul preşedinte Qualcomm China

Autor:  | Publicat în:  Xiaomi 909 ori
<b>Xiaomi ar putea lansa propriile procesoare în 2016, îl recrutează pe fostul preşedinte Qualcomm China</b>Puţine companii din zona smartphone preferă să folosească propriile procesoare, &icirc;n loc să apeleze la soluţii MediaTek sau Qualcomm, dar e vorba doar de nume mari. Ele includ Samsung, Huawei şi Apple &icirc;ntr-o oarecare măsură, dar acum...

Puţine companii din zona smartphone preferă să folosească propriile procesoare, în loc să apeleze la soluţii MediaTek sau Qualcomm, dar e vorba doar de nume mari. Ele includ Samsung, Huawei şi Apple într-o oarecare măsură, dar acum şi Xiaomi ar urma să parcurgă această rută.

Tradiţional telefoanele Xiaomi vin cu procesoare Qualcomm, lucru care probabil nu e neapărat pe placul autorităţilor guvernamentale chineze care finanţează compania. Există şi modele cu CPU MediaTek, dar azi aflăm că Xiaomi a angajat fostul preşedinte Qualcomm China, Wang Xiang, care se va ocupa probabil de noul chipset. În plus, Xiaomi a obţinut şi toate licenţele ncesare de la ARM pentru a începe dezvoltarea unui produs de acest gen.

S-ar părea că undeva la începutul lui 2016 vom vedea şi primele mostre de CPU Xiaomi. Nu pot să nu mă întreb dacă va exista şi în acest caz un ecart între perfomanţele procesoarelor produse de firma chineză şi cele mai noi modele Qualcomm sau Exynos, cum se întâmplă în cazul Huawei cu HiSilicon Kirin. Acele modele nu reuşesc să ajungă la o perfomanţă chiar atât de mare ca rivalii.

Concurenţa e întotdeauna binevenită şi speram să vedem componente cât mai puternice pe viitoare terminale ale chinezilor.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×