Xiaomi brevetează un smartphone cu ecran edge-to-edge și panou solar în spate, folosit pentru alimentarea bateriei

Autor:  | Publicat în:  Xiaomi  Patente & Brevete 4.330 ori
<b>Xiaomi brevetează un smartphone cu ecran edge-to-edge și panou solar în spate, folosit pentru alimentarea bateriei</b>Cea mai nouă invenție a celor de la Xiaomi ni se prezintă astăzi sub forma unui brevet și după cum aflați încă din titlu este vorba despre un smartphone cu display edge-to-edge și panou solar în spate. Folosind razele soarelui

Cea mai nouă invenție a celor de la Xiaomi ni se prezintă astăzi sub forma unui brevet și după cum aflați încă din titlu este vorba despre un smartphone cu display edge-to-edge și panou solar în spate. Folosind razele soarelui bateria telefonului se va putea alimenta și vorbim aici despre o abordare pe care am mai întâlnit-o în trecut, un exemplu fiind LG GD510 Pop - device care în 2009 sosea cu un panou solar pentru încărcare.

Brevet Xiaomi

Acum compania chineză dorește să readucă această funcționalitate în mainstream și pe seama imaginilor pare că avem de-a face cu o versiune modificată a lui Xiaomi Mi Mix 3. Aflăm că brevetul de aici a fost aprobat la data de 27 iulie de către WIPO. Schițele nu ne dezvăluie dacă telefonul este echipat cu o cameră foto sub display, dar clar nu este cazul unui mecanism slider în cazul de față.

Brevet Xiaomi

Panoul solar din spate ocupă o mare parte din suprafață și rolul său este acela de a alimenta bateria telefonului. Încărcarea va fi totuși înceată și posesorul unui asemenea telefon va trebui să dea dovadă de răbdare pentru a strânge câteva procente în plus ale acumulatorului. De asemenea, se pune și problema supraîncălzirii de la expunerea prelungită la soare, dar probabil Xiaomi s-a gândit la un sistem de răcire.

Este greu de spus dacă un asemenea telefon va fi produs de către Xiaomi în perioada următoare, multe brevete fiind abandonate doar la ideea de concept. 

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×