Samsung Galaxy Note 10 - Iată tot ce știm despre phablet-ul ce se lansează pe 7 august!

1.180 ori
<b>Samsung Galaxy Note 10 - Iată tot ce știm despre phablet-ul ce se lansează pe 7 august!</b>Doar două zile ne-au rămas până la debutul lui Samsung Galaxy Note 10, phablet-ul care de câteva luni bune este subiect zilnic de știri grație sutelor de leak-uri ce și-au tot făcut apariția în online. Am început de la zvonuri și încetul

Doar două zile ne-au rămas până la debutul lui Samsung Galaxy Note 10, phablet-ul care de câteva luni bune este subiect zilnic de știri grație sutelor de leak-uri ce și-au tot făcut apariția în online. Am început de la zvonuri deloc credibile și încetul cu încetul au început să apară și randări ale device-ului, liste de specificații, randări de huse, iar mai noi și fotografii reale ba chiar și clipuri. Numărătoarea inversă până la prezentare a început deja și în rândurile de mai jos discutăm despre principalele noutăți pe care le va aduce acest terminal!

Design și variante

Galaxy Note 10

Așa cum bine am văzut pe seama leak-urilor numeroase ajunse pe web, vor exista două variante de phablet Note în acest an, ceva ce nu s-a mai întâmplat în seria de față. Vom primi varianta standard Note 10 cu ecran de 6.3 inch și cameră triplă în spate, respectiv varianta Note 10+ cu display și mai generos de 6.8 inch și un setup de cameră cvadruplă în spate. Ambele adoptă același design și diferențe mai avem la nivel de rezoluție (FHD+ pe Note 10 / QHD+ pe Note 10+) și baterii (Note 10 - 3500 mAh / Note 10+ - 4300 mAh).

Galaxy Note 10

Din punct de vedere al design-ului avem parte de upgrade-uri deosebite, cel mai notabil fiind ecranul care acum ocupă un raport și mai generos din panoul frontal. Atât muchia de jos cât și cea de sus au fost reduse la maxim, iar camera selfie apare sub forma unui decupaj bulină în zona superioară. Dispare jack-ul audio și butonul Bixby, iar butonul power/unlock este mutat în stânga. Tot ca noutate avem camera din spate care acum este plasată vertical în colțul din stânga.

Hardware

Și pe partea hardware apar noutăți, astfel că în loc să folosească același procesor de pe S10 și anume Exynos 9820, cei de la Samsung aduc pe phablet-ul Note 10 un cipset Exynos 9825 fabricat pe seama procesului de 7nm. Acesta ar fi la fel de performant precum Snapdragon 855. Mai primim stocare UFS 3.0 de până la 512 GB (sau 1 TB), până la 12 GB RAM. Varianta standard nu primește slot microSD, dotare ce va fi regăsită doar pe modelul Plus.

Cameră foto

După cum menționam mai sus, Note 10 și Note 10+ vor avea un setup foto reamplasat, găsit acum în colțul stânga din spate sub forma unui modul vertical. Ambele modele adoptă un setup triplu cu senzor principal de 12 mpx cu deschidere a diafragmei în 3 trepte (f/1.5 - f/1.8 - f/2.4), senzor secundar ultrawide de 16 mpx (f/2.2) și un al treilea senzor de 12 megapixeli pentru zoom optic 2x (f/2.1).

Note 10+

Diferența va fi reprezentată de faptul că Note 10+ aduce un extra senzor la pachet, unul 3D Time of Flight. Pentru captura selfie primim o cameră foto de 10 megapixeli pe ambele terminale. Am aflat la un moment dat și că Note 10 ar putea inaugura funcțiile Smart ISO și Auto ISO, dar rămâne să ne convingem la debut dacă într-adevăr apar pe phablet și ce face fiecare în parte.

S-Pen, baterie și variante 5G

Galaxy Note 10

Fiind un phablet din seria Note, acest nou dispozitiv va sosi echipat și cu un stylus S-Pen de nouă generație. Din câte am aflat pe seama leak-urilor accesoriul în cauză va primi câteva funcții extra la pachet. Printre acestea se va afla un soi de sistem de control prin gesturi ce ne vor permite să controlăm diferite acțiuni de pe telefon mișcând stylus-ul în aer, fără a atinge display-ul. 

Raportat la baterii, după cum aminteam și mai sus, Note 10 va oferi o baterie de 3500 mAh cu suport pentru încărcare wireless la 12W, în vreme ce Note 10+ va avea o unitate de 4300 mAh cu încărcare wireless la 20W. Ambele vor suporta alimentare rapidă prin fir la 45W, dar în cutie sud-coreenii vor include un adaptor de 25W. Se vehiculează că vom vedea și variante 5G pentru Note 10 și Note 10+.

Prețuri și disponibilitate

Ajungem la ultimul aspect, acela al prețului și disponibilității. Pe seama detaliilor aflate în ultima vreme știm că versiunea de bază Note 10 va costa 949 euro, iar configurația standard de Note 10+ aproximativ 1149 euro pe plan european. Precomenzile sunt așteptate să înceapă chiar în ziua lansării, urmând ca livrările să fie onorate din 23 august. Rămâne de văzut dacă și pe plan local vom avea oferte de precomandă la fel de atractive precum cele din SUA.

Așteptăm debutul de pe 7 august pentru a afla dacă mai există și alte noutăți asociate lui Note 10!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×