Xiaomi estimează câștiguri mai mici, astfel urmează exemplul Apple la bursă și o ia la vale; Expansiunea spre SUA incertă

1.235 ori
<b>Xiaomi estimează câștiguri mai mici, astfel urmează exemplul Apple la bursă și o ia la vale; Expansiunea spre SUA incertă</b>Primele zile ale anului nu au venit deloc cu vești bune pentru Apple, companie care pe lângă problemele avute cu Qualcomm se mai înfruntă cu o situație la fel de rea, cea a vânzărilor slabe din ultimul trimestru al anului trecut care

Primele zile ale anului nu au venit cu vești bune pentru Apple, companie care pe lângă problemele avute cu Qualcomm se mai înfruntă cu o situație la fel de rea, cea a vânzărilor slabe din ultimul trimestru al anului trecut care a condus la pierderi de 9 miliarde dolari în venituri nerealizate. Acțiunile gigantului din Cupertino au luat-o la vale imediat după dezvăluirea acestor vești și acum descoperim că și Xiaomi le urmează exemplul.

Xiaomi

Suntem informați că și acțiunile celor de la Xiaomi au scăzut semnificativ la bursa din Hong Kong, asta la scurt timp după ce gigantul chinez și-a redus estimările de câștiguri pentru perioada următoare. Declinul acțiunilor a fost de 17% în ultimele 3 zile și cu această ocazie a scăzut și valoarea companiei pe piață cu o sumă impresionantă de 6.2 miliarde de dolari, ajungându-se la o evaluare de 238 miliarde dolari acum.

În momentul de față o acțiune Xiaomi se tranzacționează pentru doar 1.53 dolari, asta după ce la începutul anului o acțiune era afișată la o valoare de 3.29 dolari. Pe lângă această veste mai aflăm astăzi și faptul că Xiaomi nu mai pune atât de mult accentul pe expansiunea în SUA, cauza fiind clar războiul comercial dintre China și țara condusă de Donald Trump.

Piața europeană este principalul nostru obiectiv pentru expansiunea internațională în acest an. Ne propunem să ne clasăm pe primul sau al doilea loc pe piețele smartphone din diferite țări europene, în special în Spania.

Mai sus aveți și o declarație din partea lui Lei Jun (Chairman Xiaomi) cu privire la planurile de extindere pentru acest an. Ținând cont de această renunțare pentru moment la extinderea în SUA, nu ar fi exclus ca Xiaomi să își îndrepte eforturile spre a debuta în alte țări europene, poate chiar și România de ce nu. 

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×