Probleme în paradisul de 1 trilion de dolari: au încetinit vânzările de iPhone-uri din cauza faptului că lumea schimbă bateriile telefoanelor

4.119 ori
<b>Probleme în paradisul de 1 trilion de dolari: au încetinit vânzările de iPhone-uri din cauza faptului că lumea schimbă bateriile telefoanelor</b>Începutul de an pare să fie unul cu veşti proaste pentru Apple. Tim Cook a trimis o scrisoare către investitori în care oferă detalii despre încetinirea vânzărilor de unităţi iPhone. A tras un semnal cu privire la trimestrul de sărbători al companiei

Începutul de an pare să fie unul cu veşti proaste pentru Apple. Tim Cook a trimis o scrisoare către investitori în care oferă detalii despre încetinirea vânzărilor de unităţi iPhone. A tras un semnal cu privire la trimestrul de sărbători al companiei, care au putea fi sub aşteptări, la nivel financiar.

S-ar putea lăsa cu 9 miliarde de dolari în venituri nerealizate în această perioadă. Cook pune asta pe seama vânzărilor scăzute din China, unde tot mai multe companii locale dau bonusuri dacă nu îţi iei iPhone şi iei un telefon chinez. Asta pe fondul bătăliei SUA - Huawei. Acelaşi Tim Cook a menţionat în scrisoare şi alt aspect care trage în jos vânzările iPhone.

China continentală şi pieţele emergente au avut vânzări mai scăzute decât de obicei, dar CEO-ul Apple semnalează şi faptul că tot mai multă lume preferă să îşi înlocuiască bateria de la un iPhone mai vechi. Ultimul an a fost marcat de altfel de scandalul cu încetinirea telefoanelor mai vechi, aparent pentru de dragul conservării bateriei. S-a vorbit mult apoi despre ideea de Battery Health şi când e bine să îţi schimbi bateria la iPhone. Publicul a devenit tot mai informat şi a profitat de oferta specială Apple, care permite să înlocuieşti bateriile pentru doar 30 de dolari în loc de 80.

Totul a făcut parte dintr-o campanie apologetică a companiei, pentru procesul de "throttling" petrecut odată cu iOS 10.2.1. Acum Cook vorbeşte despre asta ca şi cum ar fi ceva negativ. Practic el consideră că a fost o greşeală să arunce un os consumatorilor, soldată cu pierderi de miliarde de dolari. Până la urma rolul său în companie este să genereze profit nu să fie prietenul consumatorilor, deci înţelegem despre ce e vorba.

Aceasta este prima avertizare cu privire la venituri mai scăzute decât de obicei din 2002 încoace. Cheia pentru a compensa pe viitor ar fi din alte segmente, precum servicii, Apple Watch, poate chiar tablete sau vreun produs nou. Scrisoarea completă a lui Tim Cook se poate citi aici.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×